Den Země

V pátek 20.dubna jsme s dětmi ze III.oddělení školní družiny oslavili Den Země prací. Rozhodli jsme se, že uděláme pro naši matičku Zemi něco užitečného. Vybavili jsme se rukavicemi, igelitovými taškami, dobrou náladou a šli jsme do toho. S pozdravem: „ Hu, hu, hu, trojka už je tu“ jsme vyrazili kolem řeky Opavice.

 V pátek 20.dubna jsme s dětmi ze III.oddělení školní družiny oslavili Den Země prací. Rozhodli jsme se, že uděláme pro naši matičku Zemi něco užitečného. Vybavili jsme se rukavicemi, igelitovými taškami, dobrou náladou a šli jsme do toho. S pozdravem: „ Hu, hu, hu, trojka už je tu“ jsme vyrazili kolem řeky Opavice. Sluníčko nám pěkně svítilo, tak nám sběr odpadků šel pěkně od ruky. Tašky se rychle naplňovaly různými věcmi, které v přírodě neměly co dělat.

Při práci jsme zahlédli pěknou úžovku, ještěrku a párek divokých kačen. Jakmile jsme tašky naplnili až po okraj, už jsme neběhali jako čiperky, ale šli jsme pomalým krokem. Docela nás to zmohlo a tak jsme chvíli leželi na břehu řeky a jen tak odpočívali.

Čekal nás nejdůležitější úkol. Všechny nepěkné poklady z tašek jsme sesypaly na jednu hromadu a začali jsme třídit.Dávali jsme na hromádky: sklo,papír,plasty. Pak už bylo jednoduché dát odpadky do toho správného kontejnéru.

Ve škole jsme si pořádně umyli ruce a čekala nás sladká odměna a velká pochvala.

Text a foto : Dagmar Gebauerová

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy