První žákovská miniporadna.

Ve čtvrtek 26. dubna jsme slavnostně otevřeli naši žákovskou miniporadnu, která bude sloužit všem dětem naší školy. Když nevíte, jak najít správný způsob učení, přijďte se poradit. Když máte problémy se sourozenci, přijďte se zeptat, jak vše můžete doma urovnat. Když se neumíte rozhodnout, poradnička Vám pomůže. Dělají Vám starosti Vaše první lásky…

Ve čtvrtek 26. duben 2012, ten si budeme všichni dobře pamatovat. V tento den jsme slavnostně otevřeli naši žákovskou miniporadnu. Tato poradnička bude sloužit všem dětem naší školy. I když ji prozatím testujeme na 1. stupni, počítáme, že od příštího roku se stane vyhledávaná i na 2. stupni. Poruchy učení a poruchy chování řeší pedagogicko-psychologická poradna, naše poradnička bude pro Vás. Když nevíte, jak najít správný způsob učení, přijďte se poradit. Když máte problémy se sourozenci, přijďte se zeptat, jak vše můžete doma urovnat. Když se neumíte rozhodnout, poradnička Vám pomůže. Dělají Vám starosti Vaše první lásky, i proto jsme tady pro Vás. Když si nevíte rady v čemkoliv, jsme tu pro Vás.

Poradnička má také výhodu v tom, že můžete pomoci svým spolužákům nebo kamarádům, pokud nemají sami odvahu o svém problému mluvit, můžete přijít Vy sami.

Jak vše začalo? Členové parlamentu přicházeli s různými dotazy a problémy, které nebyly v naší pravomoci, abychom je mohli řešit. Tak jsme přišli s nápadem vytvořit poradničku. Nejdříve jsme v našich třídách provedli průzkum, jaké problémy a starosti mohou naše spolužáky trápit, vše jsme důkladně sepsali. Pak jsme oslovili naši školní psycholožku Veroniku Ježkovou. Náš nápad se ji velmi líbil. Souhlasila, že s námi do toho půjde. Upřímně! Nejvíce práce bude mít naše paní psycholožka. My zastaneme tu organizační část a budeme řádně přenášet potřebné informace našim spolužákům.

Děkujeme také panu řediteli za podporu a účast na slavnostním otevření. My si přejeme, aby měla poradnička co nejvíce spokojených klientů.

Nezapomeňte! Otevřeno opět  17.května.

Text a foto: Malí parlamenťáci

Nejnovější příspěvky
Archivy