Pražská 25ka: Den čtvrtý

Středa – den čtvrtý: Trója a Kalich

Trója a Kalich

Nástup na snídani dnes nějak drhnul, ale v 9:00 jsme již stáli před Pražskou ZOO. Děti dostaly pracovní listy a instrukce k oblíbené hře (oblíbená je u dětí i učitelů). Pokyn vedení zněl: Koho až do 13 hod. neuvidíme, vyhrává odměnu a prémiové body do soutěže. Zatímco děti hledaly odpovědi do PL, učitelé hledali děti. Koho našli, vyškrtli ho ze seznamu a hra pro něj končila. (Námět z filmu „Copak je to za vojáka”). Hned po 15 minutách skončila hra pro Fotbalisty z Billy, kteří byli nalezeni mezi šváby a pavouky v Africe zblízka. I když potom pedagogický dozor prošel velkou část zahrady od ledních medvědů, žiraf, přes nově budovaný sloninec, pavilon goril, pavilon velkých kočkovitých šelem až k lachtanům a tučňákům, dlouho se mu nepodařilo najít další skupinku. Učitelé už se začali obávat, že snad zůstali v ZOO sami. Jaká byla jejich radost, když se jim podařilo ulovit Kuřata! Po Kuřatech objevili dvě Kobzole a postupně další skupinky. Po obědě byli vyhlášeni vítězové Jana H., Martina Pas., Honza D. a Dominik M.

Vyčůraní, najezení a uchození jsme vystoupali na trojský kopec, k tropickému skleníku Fata Moragana a viděli jsme exotické rostliny, motýly a masožravky. Bylo nám takové horko, že jsme se museli osvěžit. Poté následovala prohlídka barokního Trojského zámku a přilehlé zahrady s bludištěm. Následovalo společné foto a odjezd na večeři. Hranolky s plátkem masa zapečeného se sýrem a tvarohovým koláčkem na závěr nám moc chutnaly.

V 18:45 jsme vcházeli do divadla Kalich. Tentokrát včas! Čekalo nás představení veselohry Drahouškové v obsazení J. Paulová, P. Zedníček, D. Suchařípa, A. Svobodová a J. Kohout. Hra byla plná vtipných situací, při kterých jsme propukali v bouřlivý smích. Závěr byl pro nás velkým překvapením. Na pódiu se objevili dva mladí herci s dortem se svíčkami a nápisem 1000. Dozvěděli jsme se, že jsme byli diváky tisícího společného představení hlavních herců J. Paulové a P. Zedníčka. Osobně jim přišli poblahopřát ředitel divadla a partneři obou herců. Dočkali se velkého potlesku ve stoje.

I dnes pokračoval lov na celebrity (viz foto)! Naše dlouhé čekání po horkém únavném dni bylo odměněno. Za asistence barrandovské televize a spousty fotografů jsme se společně vyfotili s hlavními představiteli. Plni zážitků z dnešního dne jsme se ve 23:30 dostali na hotel.

Borec dne: Jan Z.: Za donášku tekutin pro děvčata naší Pražské 25ky

Zážitek dne: představení Drahouškové s neočekávaným závěrem (1000+foto)

Hláška dne: Nebyly. Proč? Únava? Horko? Přes noc zmoudřeli?

Pochvala dne: Členům Pražské 25ky za zvládnutí náročného dne v pohodě a bez připomínek

Poděkování všem rodičům, kteří pilně čtou naše zpravodajství a posílají telefonické ohlasy.

 

Průběžné pořadí pracovních skupin po 4. dni:

  1. místo Kobzole 102 bodů
  2. místo My čtyři 84 bodů
  3. místo Osmačky z Á 74 bodů
  4. místo Kuřata 69 bodů
  5. místo Fotbalisti z Billy 69 bodů
  6. místo Fantastická čtyřka 48 bodů

Text a foto: Hana Wiedemanová, Romana Janková, Filip Andziol, žáci 8.A, B, M

Archivy