Pražská 25ka: Den třetí

Úterý – den třetí: Praha z různých úhlů pohledu

 Na úvod dnešního dne udělujeme pochvalu všem, kteří čtou naše zpravodajství a jsou shovívaví k nedostatkům, způsobeným zvyšujícím se spánkovým deficitem.

Do dnešního dne nás probudilo sluníčko a provázelo nás všude, kam jsme dnes vyrazili. Včerejší návod funguje – na snídani byli všichni krátce po sedmé – zřejmě se obávali bitvy o sousto s nájezdy cizineckých vojsk (ubytovaní Francouzi a Němci), přestože jídla byl dostatek. Vzhled nehrál žádnou roli, někteří dorazili učesaní-neučesaní ve válenkách.

Myslíme na všechny a proto jsme chtěli koupit v hotelu pohledy, ale prodavač byl na nás jako pes (a taky tak vypadal).

Naši první dnešní zastávkou byl Vyšehrad. Procházeli jsme mezi hroby významných českých spisovatelů, malířů, skladatelů, herců, sportovců a dalších. Úkolem bylo vyfotit se u náhrobku vybrané významné osobnosti (další lov celebrit). Po splnění úkolu jsme zasedli do lavic Kapitulní Baziliky sv. Petra a Pavla a nasávali… atmosféru. Prošli jsme parkem k místu, kde do Vltavy skočil Šemík a vyslechli si historii Vyšehradu. Sestoupili jsme na nábřeží Vltavy a vydali se ke Karlovu mostu. Cestou jsme nakrmili hejno labutí. Na všetečné dotazy, co bude dál, se naši drahouškové dočkali odpovědi až při sestupu k Vltavě a nástupu do pro nás připravené lodi. Vysněná plavba se stala skutečností. Zjistili jsme, že Praha z hladiny Vltavy je nezvyklá a stejně krásná, jako při pohledu shora, kdy jsme stáli na vyšehradské vyhlídce. Po projížďce jsme shlédli v Muzeu Karlova mostu vývoj jeho stavby od vzniku do současnosti.

Po cestě k Petřínské lanovce jsme se zastavili na oběd (viz foto – zdravá strava). Zatímco většina čekala v řadě na příjezd lanovky, sedm statečných společně s panem učitelem vyběhlo na Petřín. Chvíli jsme bloudili v zrcadlovém bludišti a poté zamířili do „sálu smíchu s léčivými zrcadly” (citace z pracovního listu). Po 299 schodech jsme vystoupali na vrchol Petřínské rozhledny, jež je zdařilou napodobeninou Eifelovy věže a která skýtá další úhel pohledu na Prahu. Pod Petřínem doháněla spánkový deficit jedna paní učitelka. Pak jsme použli ZP a dostali se do NTM. Zakoupili jsme 9 ks PL „Šikulka”, které nám šikulka paní pokladní 10x přepočítala a po zaplacení vstupného se nám šikovně pokoušela vrátit o 10 Kč méně. (Tuto větu jistě rozebere šikulka p.uč.Silvie S. s šikulkami z 6.M). V tiskařském oddělení našly Kobzole matrici pro tisk plakátu pro zápis do krnovských ZŠ z roku 2009. Prý je tam toho z Krnova více.

Po večeři sklidil velký úspěch kobercový nálet na OC Letňany.

Překvapení dne: Skupina My4 byli na místě srazu s 20 minutovým předstihem. Vedení expedice nechápalo. Byli najezení, vyčůraní a měli s sebou vše potřebné.

Hláška dne: Adéla H.: „Paní učitelko, tam je něco!”

Foto dne: Adam V: za foto prodavače

Moudro dne: Martina Pas.: “Čím víc jsme unaveni, tím víc nám to myslí!.”

Dotaz dne: Vojta Ž: „Paní učitelko, nevíte, jaká je adresa stránek naší školy? Mamka se chce podívat na články.” (Máme pochopení, Vojta je teprve v 8.třídě.)

Tanečník dne: Tomáš Ven.: Za tanec u tyče v tramvaji

 

Průběžné pořadí pracovních skupin po 3. dni:

  1. místo Kuřata 52 bodů
  2. místo Kobzole 46 bodů
  3. místo Fotbalisti z Billy 37 bodů
  4. místo My čtyři 29 bodů
  5. místo Fantastická čtyřka 24 bodů
  6. místo Osmačky z Á 14 bodů

 

Text a foto: Hana Wiedemanová, Romana Janková, Filip Andziol, žáci 8.A, B, M

Archivy