Léto volá, nás nepřekvapí

Blíží se léto a obvyklou starost dívek (dnes už i běžně kluků) : “Nemám co na sebe!“, v naší třídě neřešíme. Víme, jak na to a moc to nestojí. Slyšeli jste někdy o batice z mikrovlnky? Stačí Vám už dávno nevzhledné a barvou nevýrazné tričko, halenka,… z bavlny.

Blíží se léto a obvyklou starost dívek (dnes už i běžně kluků) : “Nemám co na sebe!“, v naší třídě neřešíme. Víme, jak na to a moc to nestojí.

Slyšeli jste někdy o batice z mikrovlnky? Stačí Vám už dávno nevzhledné a barvou nevýrazné tričko, halenka,… z bavlny. Jedna, dvě i více práškových barev na textil DUHA (méně znamená více). Tričko namočíte a vyždímáte (nic nepřehánějte). Rozložte si ho na podložku. Teď už stačí, abyste si vybrali barvu (klidně stačí jen jedna, ale dvě dělají větší kouzla). Barvu libovolně opatrně nasypte (jako byste solili např. hranolky). Můžete přidat další barvu.

Tričko skládejte překládáním až do malého uzlíčku. Tričko vložte do mikrotenového sáčku. Konec sáčku neuzlujte, ale jen pořádně zatočte. Vložte do mikrovlnky a asi 3 minuty nechte zahřívat. Při vytahování sáčku z mikrovlnky dejte pozor, ať se neopaříte. Ze sáčku (až vyjde pára) vysypte tričko do umývadla a nechte vodu tekoucí. Nejdříve řádně spláchněte barvu a pak pořádně tričko propláchněte. Nakonec ho vymáchejte ve vodě s octem, aby se barva zafixovala. Pak jen tričko usušte.

Léto je tady a vy můžete být pořád „in“, „ up“, „happy“ nebo čím budete chtít. Je to na Vás.

5.B a třídní učitelka Ludmila Bokischová

Archivy