Členové ŽP v Praze

Jako odměnu za celoroční práci se 6.6.2012 vydalo 8 členů našeho žákovského parlamentu do Prahy. Navštívili jsme domeček na Vltavě, kde sídlí naši kamarádi z CEDU. Následovala prohlídka Letohrádku královny Anny a výstavy „ Ferdinand Dobrotivý“, která je v prostorách letohrádku umístěna.

Jako odměnu za celoroční práci se 6.6.2012 vydalo 8 členů našeho žákovského parlamentu do Prahy. Navštívili jsme domeček na Vltavě, kde sídlí naši kamarádi z CEDU . Následovala prohlídka Letohrádku královny Anny a výstavy „ Ferdinand Dobrotivý“, která je v prostorách letohrádku umístěna.

Poté jsme spěchali na 1. nádvoří Pražského hradu, kde jsme se mohli podívat na velké slavnostní střídání stráží. Místo, kde jsme stáli, nám mohli závidět všichni, kdo stáli ve vymezeném prostoru. Ve 13 hodin jsme se přesunuli na 2.nádvoří Pražského hradu a sledovali slavnostní exhibici Hradní stráže, která probíhá jen každou 1.středu v letních měsících. Jen kousek od nás projížděla motojednotka, pochodovala hudba a členové Hradní stráže. 

Díky průvodci, kterým byl tatínek od Verči D. jsme se dostali na místa, kam se návštěvník vůbec nedostane. Nahlédli jsme z výšky do Vladislavského sálu a z Královské oratoře jsme si prohlíželi prostory Katedrály svatého Víta.

Jednodenní výlet byl sice náročný, ale užili jsme si spoustu legrace, viděli zajímavá místa a odnesli jsme si i nové poznatky.Velké poděkování patří Verči D., která výlet do Prahy připravila.

Tex a fotot: Markéta Vlachová a Hana Wiedemanová

Archivy