Příprava na prázdniny

Jak už to tak bývá měsíc červen je měsícem plným očekávání, radosti a nekonečné touhy po prázdninách. Udržet dětskou pozornost stále ve střehu je čím dále tím těžší záležitostí jak pro učitele, tak i pro vychovatele. Chce to dávku trpělivosti a především umění vžít se alespoň trochu do role malého školáka.

Jak už to tak bývá měsíc červen je měsícem plným očekávání, radosti a nekonečné touhy po prázdninách. Udržet dětskou pozornost stále ve střehu je čím dále tím těžší záležitostí jak pro učitele, tak i pro vychovatele. Chce to dávku trpělivosti a především umění vžít se alespoň trochu do role malého školáka, tedy spíše malého podnikavého dobrodruha. Proto jsme se usmysleli i my ve školní družině, že to nevzdáme a přineseme dětem trochu předprázdninových zážitků, které by se daly považovat jako příprava na očekávané prázdniny. Cílem byla hlavně bezpečnost, povídali jsme si o první pomoci, všeobecné bezpečnosti, o rizikových faktorech, které na nás číhají, ale i si zasportovali a probrali zřejmě to nejdůležitější téma pro děti – jak vyzrát na nudu o prázdninách.

Děti v měsíci červnu měly možnost navštívit plavecký bazén, kde si procvičily naučené styly plavání, absolvovaly výlet na bruslích a koloběžkách, kde si opět zopakovaly, jak potřebné jsou ochranné pomůcky a co mezi ně patří, připravily se na celodružinové atletické závody,které je čekají ve středu 27.6., zahrály si na koupališti minigolf, kde by jim jejich výsledky leckterý dospělý záviděl, a někteří trampové se vydali do lesa i se svými rodiči a vychovateli/učiteli, kde si opekli špekáček a uzavřeli tak dva roky vzájemné práce.

Závěrem nezbývá jen doufat a zároveň si přát, že děti si vzaly některé rady k srdci, a že letošní prázdniny budou jedny z těch nejkrásnějších – zcela bez úrazů.

Text a foto: Hana Tabachová

Archivy