Vystoupení ZUMBY pro rodiče

ZUMBA, neboli zvláštní název nejenom pro latinsko-americké taneční styly, byla vytvořena kolumbijským tanečníkem Beto Perezem, jehož nápad se zrodil více než před osmi lety v Americe.  Tančí ji mladí, staří, ale i malé děti. Pro svou jednoduchost a rozmanitost se stala velmi populární v celém světě.

ZUMBA, neboli zvláštní název nejenom pro latinsko-americké taneční styly, byla vytvořena kolumbijským tanečníkem Beto Perezem, jehož nápad se zrodil více než před osmi lety v Americe. Netrvalo dlouho a nová fitness lekce se postupně šířila do evropských zemí a před třemi lety konečně dorazila i k nám. Tančí ji mladí, staří, ale i malé děti. Pro svou jednoduchost a rozmanitost se stala velmi populární v celém světě. Prolínají se v ní rytmy merengue, hip hopu, cumbie, reggaettonu, rock and rollu, a jiných stylů tance. Krédem zumby je hlavně přinášet radost a zábavu, nejde o to být dokonalým tanečníkem či tanečnicí.

Od září 2011 je na naší škole založen zájmový družinový kroužek zumby, vedený certifikovanou lektorkou, do něhož malé,, zumbačky“ dochází velmi rády.  Učí se zde základům tance, umění slyšet hudbu a hlavně vzájemné spolupráci. Ke každému tanečnímu kroužku patří i závěrečné vystoupení pro rodinné příbuzné a kamarády, ve kterém můžou děti předvést svou celoroční snahu a píli, které se konalo 28. června ve vestibulu školy.

Všechny holky byly velmi šikovné a já doufám, že budou v kroužku pokračovat i po prázdninách a zároveň jim chci přát, aby je po celý život doprovázel takový koníček, který je bude bavit, přinášet jim radost a uspokojení.

Text a foto: H. Tabachová

Archivy