Předvánoční nálada ve ŠD

Taky už se těšíte na Vánoce? Na vánoční atmosféru, na vůni čerstvě napečeného cukroví, na vůni jehličí, na chvilky strávené s vašimi nejmilejšími lidmi, a na nejočekávanější symboly Vánoc, kterými jsou zajisté dárečky od srdce?

Taky už se těšíte na Vánoce? Na vánoční atmosféru, na vůni čerstvě napečeného cukroví, na vůni jehličí, na chvilky strávené s vašimi nejmilejšími lidmi, a na nejočekávanější symboly Vánoc, kterými jsou zajisté dárečky od srdce? Ať jsme malí nebo velcí, ať jsme kluci nebo holky, máme tento vánoční prožitek snad úplně všichni společný. Pěstujeme ho i v našich dětech a uchováváme si ho v našich srdcích, co nejdéle můžeme.

Ve školní družince tato předvánoční atmosféra začíná od začátku měsíce prosince. Děti vyrábí výrobky s vánoční tématikou, ve třídách se rozléhají vánoční koledy, nechybí ani vánoční stromeček, pečení a zdobení perníčků, pouštění lodiček, rozkrajování jablíček, vánoční pošta a hlavně kouzelná noc ve spacáku. Chodíme také na různé besedy do školních knihoven, kde je hlavní tématikou advent, hravou formou si takto zopakujeme, co advent vlastně představuje, jaké jsou nejkrásnější a nejstarší vánoční tradice, a také se dozvíme něco o Ježíškovi. Nemůže chybět ani návštěva vánoční výstavy ve Flemmichově vile a tradiční vánoční jarmark na náměstí, kde si děti zkusí lití olova a zazvoní si na kouzelný zvoneček, který hodným dětem plní ty nejtajnější přání. Do školní družiny zavítalo i divadélko Úsměv s tematickou pohádkou ,,Kašpárkovy Vánoce“. A protože jsou Vánoce svátky klidu, míru a lásky, nesmíme zapomínat i na zvířátka, kterým jsme v lese opět ozdobili vánoční stromeček všelijakými pochutinami a nezapomněli jsme ani na kačenky, které nám chvilkami přišly jako cirkusově vycvičené.

Doufám, že se nám všem podařilo co nejvíce v dětech vzbudit krásnou předvánoční náladu, a nyní už se jen nemůžou dočkat na to nejkrásnější – na chvíle strávené s rodinou u vánočního stromečku. Nezbývá než všem popřát krásné Vánoce a šťastný Nový rok 2013, malým dětem radost a úsměv, velkým dětem pohodu a štěstí, no a nám dospělým zdraví a spokojenost.

Text a foto: Hana Tabachová

Archivy