Vánoční příběh

Celý týden před Vánocemi provázelo žáky 1.-7. tříd setkání se sestrou Františkou  Kroupovou a otcem Dobromilem Zifčákem. Měli jsme možnost  zastavit se v předvánočním shonu a  popřemýšlet o pravém smyslu Vánoc, připomněli jsme si, jaký význam mají slova jako domov, rodina, soudržnost, dobrota a láska.

Vánoce jsou naplněny tajemstvím, očekáváním a pro děti, neskutečným těšením se na  Štědrý den, kdy Ježíšek obdarovává děti dárky. A děti si kladou otázku: Proč? Příběh narození malého Ježíška v městě Betlémě, možná někdo zná, ale některé děti neví, jak to tenkrát, kdysi dávno bylo. A proto nám přišli povyprávět tenhle nádherný příběh do školy řádová sestra Františka  a otec Dobromil Zifčák.

Obloha je plná hvězd a jen ta jedna nám svítí na cestu.  A když přišel na svět malý Ježíšek, padala hvězda. A říká se, že se nám splní tajné přání. Děti se v tento předvánoční čas seznámily s tím, jak přišel na svět Ježíš a  kdo byli jeho rodiče. Formou hry si prožili jejich cestu z Nazaretu až do Betléma, i to jak přenocovali ve chlévě. Také si měli možnost sestavit svoji hvězdu, která jim bude svítit na cestu jejich životem.

Bylo to krásné zastavení mezi každodenním shonem a setkání s lidmi, kteří svůj život zasvětili Bohu. Děkujeme jim za to.Toto zklidnění v čase adventu bylo pro všechny zúčastněné, malé i velké, velmi příjemné a milé. Proto bychom chtěli sestře Františce a otci Dobromilovi moc poděkovat.

text: J. Franková, I. Hoferková

Archivy