Olympiáda netradičních her ŠD

Když jsme na podzim dostali pozvánku na olympiádu netradičních her ŠD, mysleli jsme, že si půjdeme jen tak zasoutěžit a pobavit se. Ale hned na první informativní schůzce jsme zjistili, že to nebude jen tak. Dozvěděli jsme se, co všechno tam bude, co si musíme přichystat. No to jsme koukali.

Když jsme na podzim dostali pozvánku na olympiádu netradičních her ŠD, mysleli jsme, že si půjdeme jen tak zasoutěžit a pobavit se. Ale hned na první informativní schůzce jsme zjistili, že to nebude jen tak. Dozvěděli jsme se, co všechno tam bude, co si musíme přichystat. No to jsme koukali. ZŠ Žižkova nastartovala úplně novou soutěž pro ŠD krnovských a okolních škol. No super nápad. Konečně příležitost, kde jsme se vychovatelky a děti z jiných škol mohly setkat, povykládat, předat si zkušenosti a hlavně si spolu zasoutěžit.

Náš první úkol byl dát dohromady desetičlenný tým – z každé třídy kluka a holku, pak sehnat vlajkonoše, vymyslet naše logo, naše barvy, nechat natisknout trika a vlajku, trochu zatrénovat a pak už se jenom těšit a doufat, jak to celé dopadne.
Ve středu 30. 1. 2013 to všechno propuklo. V 13:30 bylo slavnostní zahájení. Zúčastnilo se sedm škol. Za burácení bubnů (zástupci dětského domova z Lichnova) si slavnostně nastoupily. Pak následovalo slavnostní zahájení paní Mikoškové, která to celé organizovala (mimochodem výborně) a zapálení olympijského ohně, který celý čas hlídal hasič. Přišla se na nás podívat i paní starostka. Děti povzbudila a popřála jim hodně štěstí ve sportování. Po vyslechnutí české hymny se malí závodníci mohli pustit do zápolení.

Děti soutěžily, jako by jim šlo o život. Byla to velká zábava je sledovat a povzbuzovat. Měla jsme z nich velkou radost. Tým se dal úžasně dohromady. Všichni si pomáhali, tleskali si, navzájem se radovali za každý malý bodík, který se jim podařil získat. Po tom všem velkém zápolení všechny děti dostaly občerstvení. No a pak už jsme jenom netrpělivě čekali, jak to všechno dopadne. Nakonec jsme získali krásné čtvrté místo. Chtěla bych všem dětem moc poděkovat za velkou snahu a za to, že se k sobě a ostatním soutěžícím chovaly slušně. No a co bude příští rok? To se sejdeme na ZŠ Zátor. Už se moc těšíme!!!
Náš tým : Terezka Machálková , Filip Wetzel, Aneta Vojtěšková, Adam Bednárek, Izabela Páleníková, Petr Semian, Veronika Fojtíková, Vladimír Pavlík, Petra Jiroušková, Robin Vojtěšek a vlajkonoš Tereza Ulmannová.

Text a foto: Miluše Košinarová

Nejnovější příspěvky
Archivy