Věděli byste, co znamenají tyto symboly?

Pokud ano, vyřešili byste úspěšně matematický problém. Pokud váháte či nevíte, tak jste na tom podobně, jako jedna z postav matematického komiksu. Ano, čtete správně, matematický komiks.

V tomto školním roce byla na 2. stupni pro 6. až 9. třídy vyhlášena soutěž o „Nejlepší matematický komiks“. Jednalo se o první ročník soutěže v rámci projektu „Matematika pro každého“. Do soutěže se mohl zapojit každý, ať už jako jednotlivec, dvojice nebo skupina. Ať už milovník kreslení nebo srandista. Zkrátka ten, kdo se nebojí něčeho nového.

A jaké byly podmínky celé soutěže? Hlavním úkolem bylo vymyslet pointu komiksu s matematickou tématikou a následně celý příběh, jak už to u komiksu bývá, ztvárnit také výtvarně. Jediným omezením pro všechny umělce byl formát papíru A3, na který mohl být komiks vytvořen. Jak se vše skrytým talentům povedlo, můžete posoudit sami.

Úspěšně se soutěže zúčastnily zejména žákyně třídy 7.M – Petříková L., Lukešová K. a Sovadinová J. Tyto komiksy budou bojovat v rámci krajského kola s ostatními komiksy ze škol moravskoslezského kraje. Doufejme, že se ve velké konkurenci neztratí a přejme si do dalších let spoustu nových nápadů a skrytých výtvarných talentů.

Pro ty, kteří dočetli až do konce a nevědí, co zmíněné symboly v úvodu znamenají:

jedná se o řadu číslic, která jsou zrcadlově zobrazena, tedy číslice 1 2 3 4 5

Kabinet matematiky

Nejnovější příspěvky
Archivy