Naši volejbalisté se stále zlepšují

Zlepšující se úroveň našeho školního volejbalu potvrdili naši hráči v letošním okresním turnaji mezi školami. Skončili na 2.místě poté, co podlehli soupeři z Vrbna pod Pradědem. Stříbrná pozice byla o to překvapivější, že nám chyběl náš nejsilnější hráč reprezentační smečař Vojtěch Bažo a už relativně dost zkušený mladší univerzál Aleš Bažo. 

Zlepšující se úroveň našeho školního volejbalu potvrdili naši hráči v letošním okresním turnaji mezi školami. Skončili na 2.místě poté, co podlehli soupeři z Vrbna pod Pradědem. Stříbrná pozice byla o to překvapivější, že nám chyběl náš nejsilnější hráč reprezentační smečař Vojtěch Bažo a už relativně dost zkušený mladší univerzál Aleš Bažo. I bez nich si ale kluci dokázali poradit se všemi ostatními soupeři a dobýt tak medailové pozice po mnoha letech.

Dalším plusem je fakt, že všichni hráči byli z 8. a 7. tříd. Čili stejná sestava nastoupí i příští rok, během kterého ale absolvuje celou sezónu v Krajském přeboru i v Českém Poháru. Uvidíme, jak se to podepíše na jejich výkonu. Naší jednoznačně nejsilnější oporou byl smečař Vojtěch Plánka a kapitán Šimon Míček. Hodně bodů nám získal i druhý smečař David Pokorný, který ztratil hodně na síle až v posledním zápase. Turnaj pro zranění nedohrál náš nejmladší Ríša Masař. Největším překvapením byl výkon Tomáše Grulicha, který je služebně nejmladší a předvedl se výborně.

Všichni kluci zaslouží velkou pochvalu za svůj první turnaj v této sestavě, kdy byli odkázáni jen na sebe. Držíme jim pěsti do další sezóny.

Text a foto: M. Kopeček

Archivy