Výstup na Machu Picchu (maču pikču)

Incké kultovní město v peruánských Andách se sice nekonalo, ale blízko našeho města jsme objevili kus krásné přírody se stejným názvem „Makču pikču“. Je to úžasný pohled na přírodní krásy, na nekonečné množství skalniček, kaktusů, keřů a stromů z různých koutů zeměkoule.

Incké kultovní město v peruánských Andách se sice nekonalo, ale blízko našeho města jsme objevili kus krásné přírody se stejným názvem „Makču pikču“. Je to úžasný pohled na přírodní krásy, na nekonečné množství skalniček, kaktusů, keřů a stromů z různých koutů zeměkoule. Když si za tím vším představíte mnoho let poctivé práce, obdivujete toto místo ještě více. Každý pohled je jiný, jedním se šplháte na skutečné „Maču pikču“, druhým jste zase v nádherné přírodě Číny a třetí… Ten si najděte sami, najděte si jich kolik chcete.

Náš výlet nebyl ještě u konce. Hrad Sovinec stále nabízí kouzelné zážitky minulosti. Pokaždé máme možnost vidět něco nového.
Vůně dřeva, tak tenhle zážitek najdete v Pradědově galerii v Jiříkově. Vidět největší dřevěný betlém na světě nebo zvířata v životních velikostech, to se Vám asi jen tak nepodaří. Najdete tam i mnoho dalších témat, některé jsou skoro hotové, jiné teprve ožívají. I odpočívat můžete mezi dřevěnými figurami zvířátek na velkém dětském hřišti plné kolotočů a „prolízek“.
Škoda, že na všechno bylo tak málo času… Doporučujeme.

Bokischová L., Nováková K. – 3.A a 3.B

Archivy