Máme rádi zvířata

Základní kynologická organizace Hlubčická je určená pro všechny psy. Cvičí se tam jak sportovní kynologie, tak služební – policejní psi. Šikovná cvičitelka Jana nám se svými kolegyněmi postupně představila všechny pejsky. Nejdříve nám Kimi, Diesel a Turbo ukázali překonávání agility dráhy, což je obdoba koňského parkuru, kdy pejsci překonávají postupně různé překážky.

Základní kynologická organizace Hlubčická je určená pro všechny psy. Cvičí se tam jak sportovní kynologie, tak služební – policejní psi. Šikovná cvičitelka Jana nám se svými kolegyněmi postupně představila všechny pejsky. Nejdříve nám Kimi, Diesel a Turbo ukázali překonávání agility dráhy, což je obdoba koňského parkuru, kdy pejsci překonávají postupně různé překážky. Šlo jim to výborně, protože už mají v agility složené zkoušky a absolvovali i zkoušky poslušnosti. Celou dráhu si mohly posléze vyzkoušet i samotné děti. Další dva psi, Keisy a Jimmy, mají teprve zkoušky před sebou, tak jim budeme držet palce. Největší radost udělaly dětem štěňátka Elvis a Brutus, která dětem předvedla, co se už naučila. Jako poslední se nám představil náš dobrý známý, německý ovčák Andy, se kterým se děti seznámily v září loňského roku. Tehdy to byla malá chlupatá kulička. Po osmi měsících je z něj už velmi šikovný a poslušný pes. Poslední ukázka se týkala obrany, kdy figurant Marek ukázal dětem základní prvky a pomůcky, které se používají. Děkujeme všem členům cvičiště za vzorně připravenou akci, slečně Janě za odborný výklad a těšíme se na další spolupráci.

Po měsíci vystřídali pejsky koně, na které se děti moc těšily. Mohly se projet na koních na školním hřišti a shlédnout tak své okolí z koňského hřbetu. Pro většinu z nich to bylo úplně první setkání s živými koňmi. Většina jich proto využila možnosti a objela si kolečko nejméně třikrát. Dětem se setkání s pejsky a koňmi velmi líbilo a odnesly si spoustu pozitivních informací a zážitků.

              

Text a foto: Blanka Šrubařová

 

Archivy