„Sestra v akci“ na naší škole

Nevšední zážitek měli naši studenti ve čtvrtek 24.10. Přijely dvě zpěvačky Gospel music z Velké Británie a vybraní „angličtináři a zpěváci“ si zkusili zpívat a komunikovat s lidmi s naprosto odlišnou kulturou a zvyky. Podařilo se to skvěle a celá akce dopadla na výbornou.

Nevšední zážitek měli naši studenti ve čtvrtek 24.10. Přijely dvě zpěvačky Gospel music z Velké Británie a vybraní „angličtináři a zpěváci“ si zkusili zpívat a komunikovat s lidmi s naprosto odlišnou kulturou a zvyky. Podařilo se to skvěle a celá akce dopadla na výbornou. Děti zvládly v angličtině dvě písničky a závěrečnou půlhodinu si povídali o zcela jiném světě našich návštěvníků. Zvláštní perličkou bylo, když zkoušeli rodilou Jamajčanku a Britku naučit větu: “Janáčkovo náměstí je nejlepší.“ Kupodivu se to povedlo.

Příjemným překvapením pro naši návštěvu bylo krátké improvizované vystoupení SAHu. Nadšeně si vše točili a v sobotu 26.10. jsme viděli na vlastní oči, že nezůstalo jen na natáčení – své video pouštěli všem členům Gospelu, kteří naše hudebníky velmi chválili. Sobotou totiž vše pokračovalo. Osm nadšených zpěvaček z naší školy se nechalo zlákat a ráno vyrazili v doprovodu učitelů Šiffnera a Kopečka do Frýdku Místku. Tam proběhlo nejprve soustředění, kde se všichni učili písně na večerní koncert. Poté jsme se dvěma zvědavými černoškami vyrazili do místního parku a zámečku, kde se děti opět více či méně úspěšně snažili zodpovědět všetečné otázky našich nových kamarádek.

Pobyt ve Frýdku jsme si zpestřili obědem, procházkou podél řeky a posezením v cukrárně.
Závěrečný koncert patřil k nejkrásnějším zážitkům v oblasti hudby vůbec. Dlouhý a emocemi nabitý koncert nás opět přesvědčil, že co se hudby a rytmu týče, jsou tito lidé téměř nedostižní. Plní dojmů jsme se vrátili před půlnocí domů.

Krátký záznam z koncertu si můžete pustit zde: http://www.youtube.com/watch?v=2bb34iAOYPk

Chceme pochválit všechny účastníky obou akcí za skvělý přístup a zvlášť pak naše odvážné slečny, které tak krásně reprezentovaly naši školu na koncertě.

Kopeček Martin, Jiří Šiffner

Archivy