Vítejte v džungli

Nejdříve nás ráno potrápilo počasí. Když jsme byli už více než hodinu na trase a připravovali disciplíny, vůbec jsme netušili, jestli se akce bude konat. To byla divočina. Nakonec se rozhodlo: „Nejsme z cukru a jdeme do toho!“ A tak mohly přípravy pokračovat.

Nejdříve nás ráno potrápilo počasí. Když jsme byli už více než hodinu na trase a připravovali disciplíny, vůbec jsme netušili, jestli se akce bude konat. To byla divočina. Nakonec se rozhodlo: „Nejsme z cukru a jdeme do toho!“ A tak mohly přípravy pokračovat. Některé disciplíny jsme maličko upravili a některé se neuskutečnili. Možná by rodiče své děti po návratu ani nepoznali. Děti ze ŠD neprošly například „ hadí překážkovou dráhou“. Mohly se zato na chvíli převtělit do tygra, žirafy nebo hada, vystopovat šimpanze v lese nebo si chytnout papouška, soutěžili také ve sloní štafetě

Celou trasu je provázely obrázky zvířat znázorňující džungli. Dozvěděly se spoustu zajímavého, třeba to, že papoušek je možná přežije, že zvířata se v zajetí dožívají vyššího věku nebo to, že člověk způsobil, že za posledních 40 let se počet zvířat žijících na Zemi snížil na polovinu.

Na konci trasy je za odměnu čekala mnohá překvapení. Každý, kdo s námi prožil tato dobrodružství, dostal zaslouženého papouška, pořádně strašidelnou tarantuli a na zahřátí talíř výborné“ hadí polévky“. Věřte nebo nevěřte, nezbylo vůbec nic.

Na cestu zpět nám krásně svítilo sluníčko – dobrodružný den byl za námi, ale ještě skoro celý víkend před námi.
Uspořádali jsme pro Vás malou výstavku, abychom Vás taky trochu vtáhli do děje. Vítejte v džungli!

A teď už jen samá poděkování: paní učitelce M. Unčovské, že nám s páťáky nakreslila krásné obrázky, paní učitelce K. Novákové a J. Frankové, že nám pomohly vyrobit se svými třídami kouzelné papoušky. Nesmíme zapomenout ani na paní vychovatelky, které to s námi všechno prožily.

Malí parlamenťáci, Bokischová L., Šrubařová B.

Předchozí

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy