Zpráva, kterou jste ještě nečetli …

V loňském školním roce jsme se rozhodli sbírat plastová víčka za účelem pomoci velmi nemocným dětem. Společně jsme vybrali holčičku Michalku Zahradníkovou.
Netušili jsme, že sbírat víčka není takový problém. Mnohokrát větším problémem bylo najít někoho, kdo víčka odveze do nejbližší sběrny v Přerově.

V loňském školním roce jsme se rozhodli sbírat plastová víčka za účelem pomoci velmi nemocným dětem. Společně jsme vybrali holčičku Michalku Zahradníkovou.

Netušili jsme, že sbírat víčka není takový problém. Mnohokrát větším problémem bylo najít někoho, kdo víčka odveze do nejbližší sběrny v Přerově.Zatím, co všichni měli myšlenky jen na prázdniny, my jsme měli starosti a nebyly zrovna malé. Co uděláme s těmi pytli, když do prázdnin nestihneme zajistit odvoz? To jsme netušili.

Jak se to občas stává, měli jsme štěstí. Ozvali se nám dva rodiče. Paní Mičková (nevím, jestli správně cituji jméno, protože jsem ho slyšela jen přes telefon – omlouvám se), která chtěla přemluvit svého „šéfa“ z firmy v Opavě a pan Viktor Škurek, tatínek našeho parlamenťáka. To byla naše velká radost i odměna.
S panem Viktorem Škurkem jsme se domluvili na poslední školní středu školního roku 2013/2014 a byl to právě on, kdo nám odvezl 390 kg víček do firmy Hottech v Přerově. Patří mu od nás velký dík! Jsme pyšní na to, že naše škola má nejen žáky s velmi srdcem, ale také jejich rodiče s velkým srdcem.

A ještě doslovné poděkování, které nám poslali rodiče Michalky: „Ještě jednou vám moc děkujeme a také všem dětem a lidem ze ZŠ Janáčkova, co si na Michalku vzpomněli. Pozdravujte od nás děti, kterým patří velký dík. Moc si vaší pomoci vážíme.“

… a my jsme chtěli na závěr poděkovat všem, kteří se na sběru podíleli. Chtěli bychom také poděkovat žákům loňské 5. C, kteří si vzali patronát nad touto akcí a celou dobu nám pomáhali pod vedením paní učitelky třídní M. Galuškové.

S B Í R E J T E   D Á L E!  V  L E D N U   U R Č I T Ě   N A J D E M E   Z A S E   S P O L E Č N Ý   D Ů V O D!

Bokischová L. a malí parlamenťáci

Nejnovější příspěvky
Archivy