Lovci perel

Dětské oddělení Městské knihovny v Krnově se zapojilo do celoroční soutěže pro čtenáře do patnácti let nazvané lovci perel. Pro děti v rámci soutěže bylo připraveno přibližně padesát knih, které byly označeny štítkem perlorodky. V každé knize byly připraveny otázky, které po přečtení děti zodpověděly, napsaly správnou odpověď a při vrácení knihy odevzdaly paní knihovnici.

Dětské oddělení Městské knihovny v Krnově se zapojilo do celoroční soutěže pro čtenáře do patnácti let nazvané lovci perel. Pro děti v rámci soutěže bylo připraveno přibližně padesát knih, které byly označeny štítkem perlorodky. V každé knize byly připraveny otázky, které po přečtení děti zodpověděly, napsaly správnou odpověď a při vrácení knihy odevzdaly paní knihovnici. Pokud byly odpovědi správné, obdržely děti barevnou perlu, kterou jim paní knihovnice navlékla na jejich označenou šňůru s perlami. Do této soutěže se zapojilo i naše I. oddělení školní družiny, jako jediné ze všech krnovských škol.

Vzhledem k tomu, že to byla celoroční soutěž, nebylo vždy jednoduché zkombinovat náplň práce ve ŠD se sbíráním barevných perel. V letních měsících, kdy pěkné počasí lákalo děti k pobytu venku na sluníčku, to bylo obzvláště těžké přeorientovat se na četbu. I přesto se naše oddělení s počtem 9. nasbíraných barevných perel umístilo na krásném 9. místě. Při slavnostním vyhlašování lovců perel většina míst patřila právě jednotlivcům z naší školy. Nejlepší čtenáři dostali upomínkové listy a tašky se spoustou překvapení. Děti si odnesly i svou barevnou šňůru perel, kterou po celý rok poctivě navlékaly. Pro děti bylo připravené i malé pohoštění. Je velmi pozitivní, že v této hektické době se stále najde spousta vášnivých čtenářů. Všem gratuluji.

text a foto: Blanka Šrubařová

Předchozí

Následující

Archivy