Malí bruslaři

Každou středu od začátku října až do konce ledna chodily děti z 1.B na zimní stadion, aby se v rámci tělesné výchovy naučily také bruslit. Výuku bruslení vedla trenérka krnovských krasobruslařů paní Jana Kubová. První krůčky na ledě byly velmi nesmělé.

Každou středu od začátku října až do konce ledna chodily děti z 1.B na zimní stadion, aby se v rámci tělesné výchovy naučily také bruslit. Výuku bruslení vedla trenérka krnovských krasobruslařů paní Jana Kubová. První krůčky na ledě byly velmi nesmělé. 

Většina dětí patřila do družstva začátečníků. Ale stačilo několik lekcí bruslení a děti zvládly nejen udržet se na bruslích, ale také jet po jedné noze, poskočit si nebo projet překážkovou dráhou. Odměnou za snahu jim na každé lekci byly různé hry, které si s paní trenérkou zahrály. 

Nezbývá než doufat, že si malí bruslaři zapamatují vše, co se naučili do příštího školního roku, kdy budou lekce bruslení pokračovat. Ráda bych touto cestou poděkovala všem rodičům a prarodičům, kteří nám pomáhali vázat brusle a zvláště pak panu Dědičovi, který každou středu všem dětem vozil bruslařskou výbavu autem.

text Jana Matějková, foto Martin Klečka, Jitka Záhumenská

Předchozí

Archivy