čtvrtek – mušketýři z Tróje

To, co se stává každý rok, přišlo i letos. Na srazu v 8:00 chyběli Bouráci. Kluci si trošku pospali. Naštěstí si k tomu vybrali den, kdy tolik nespěcháme. Čeká nás celodenní pobyt v Tróji. Zoologická zahrada, tropický skleník a zahrada kolem trojského zámku. 

Ráno jsme začali ve skleníku. Po úvodním skládání tašek a bund do pytlů, jsme vyrazili na prohlídku. Masožravé rostliny ani tentokrát nikoho nesežraly a tak jsme se mohli vrátit do trojské zahrady. Po pár kolečkách v přírodním labyrintu jsme už zamířili do zoo. Dostáváme pracovní listy a hrajeme oblíbenou hru pedagogického dozoru. Letošní odměna jsou body pro skupinu, protože pozdními příchody jsme si značně zkomplikovali šance na výhru.

Ze ZOO míříme na večeři. Řízek s bramborovou kaší je výborný, jako všechno jídlo tady. Po večeři vyrážíme naposled do centra, na závěrečnou část našeho programu: muzikál Tři mušketýři. I když produkce je značně hlasitá, některým se daří usnout. Ostatní jsou nadšeni. Po představení se naposled projdeme Václavským Náměstím, vyslechneme pokyny na zítra a jdeme do hajan.

šikulky dne: Piráti, kde máte včerejší pracovní list? On asi zůstal v muzeu. Hm, tam je mu dobře.  (Dnešní pracovní list opět nemáme, protože jsme za 5 hodin nebyli schopni sehnat tužku.)

nejvíc pobavilo: rozdělování vstupenek do ZOO

z pokynů před představením: Mobilní telefony jsou zakázané, nejen s nimi volat, ale i házet. Scény si nesmíte fotit ani točit, ale pokud se vám líbí, můžete si je nakreslit. Neukáznění diváci – pokud sedí na balkóně, budou vyhozeni do přízemí, pokud sedí v přízemí, budou vyhozeni na balkon. Přejeme jim příjemný let. 

co nás už nepřekvapí: pokyn: “ Ať nejdeme přes náměstí v tom chumlu, rozejděte si, nakupte si, sejdeme se o půl desáté nahoře u koně.” Dotaz: ” Takže o půl desáté tady?”

Po 10 minutovém monologu paní učitelky Jankové ….”teď půjdeme rovnou na hotel, zabalíte si věci, odpočinete si. Zítra v 9:00 budete nasnídaní, budete mít uklizené pokoje, kufry nachystané v uličce. Po vyhodnocení se přesuneme na nádraží, kde budete mít zhruba hodinu, abyste si nakoupili pití nebo jídlo na cestu – je tam billa. Dotazy? A půjdeme teď do Alberta? Proč? Já si chci koupit rohlíky. Ty budeš ještě teď večer jíst rohlíky? Ne, zítra na cestu.

007: 7

Archivy