Netradiční sportování na sněhu v ŠD

Po vánočních prázdninách se konečně děti dočkaly té pravé zimy, ke které patří nízké venkovní teploty a bílá pokrývka. Toho jsme ve školní družině neváhaly využít a rozhodly jsme se s dětmi uspořádat netradiční sportování na sněhu, mlsání a odpočívání už bylo přece jen dost.

Po vánočních prázdninách se konečně děti dočkaly té pravé zimy, ke které patří nízké venkovní teploty a bílá pokrývka. Toho jsme ve školní družině neváhaly využít a rozhodly jsme se s dětmi uspořádat netradiční sportování na sněhu, mlsání a odpočívání už bylo přece jen dost, ve kterém se proti sobě utkalo I. a II. oddělení školní družiny.

Děti si zahrály na eskymáky, kteří se živí hlavně rybolovem, každý hráč musel ulovit dokonce několik rybiček a to za časový limit. Nechyběly ani hry na tučňáky, není to žádná legrace chodit jako tučňáci a ještě k tomu závodit v této tučňáčí chůzi. Kdo chtěl, mohl si zalyžovat na jedné lyži a zúčastnit se maratonu v běhu s boby. Nachystáno bylo plno dalších zimních disciplín. Nakonec děti použily svou kreativitu a ve skupinkách nám postavily iglů pro trpaslíky a udělaly hromadné andílky do sněhu.
Musíme všechny moc pochválit za sportovního ducha a eskymáčí výdrž…

text a foto: Hana Tabachová

Předchozí

Následující

Archivy