Výsledky zápisu do prvních tříd 2016/2017

Ve dnech 21. – 22. ledna 2016 proběhl zápis do prvních tříd. Na naší školu se dostavilo 100 dětí. K povinné školní docházce bylo přijato 85 budoucích prvňáků. O roční odklad k nástupu povinné školní docházky požádali zákonní zástupci 13 dětí. Dva žáci nebyli z kapacitních důvodů přijati.

Ve dnech 21. – 22. ledna 2016 se k zápisu na Základní školu Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace dostavilo 100 dětí. K povinné školní docházce bylo přijato 85 budoucích prvňáčků. O roční odklad k nástupu povinné školní docházky požádali zákonní zástupci 13 dětí. Dva žáci nebyli z kapacitních důvodů přijati.

Přijatí žáci      Žádosti o odklad z našeho obvodu     Nepřijatí žáci    

Letošní zápis se nesl v duchu ZOO. Děti po celou dobu provázela zvířátka ze zoologické zahrady. Tygři, opice, pandy a nebo papoušek si pro naše budoucí prvňáčky připravili spoustu her, ve kterých děti prokazovaly obratnost, ale také znalosti písniček nebo poznávání zvířecích hlasů.  Při samotném zápise se pak musely rozhodnout, která zvířátka by umístily do ZOO a která  na farmu. Řadily hrochy podle velikosti, hledaly rozdíly mezi dvěma krokodýly, nebo tužkou na papíře skákaly se žabkou. Zkrátka vítejte v ZOO, kde učení může být i zábavou.

Děkujeme všem rodičům, kteří si pro vzdělávání svých dětí vybrali naši školu. Je to pro nás veliký závazek a budeme se snažit, aby jste byli s prací naší školy spokojeni.

 

text:K. Handlíř, foto: M. Klečka, M. Bitomský

Následující

Archivy