3. C a 8. A o vodě

Na datum 5. února se třeťáci hodně těšili. Opět jsme se věnovali „vodě“. Tentokrát ovšem trochu jinak: s iPady a kamarádskou pomocí osmáků v aplikaci Pic Collage. Co bylo úkolem? Nejprve jsme sepsali na papír co nejvíce slov týkajících se vody. Konkrétně jaké různé podoby může mít voda – moře, rampouch, vodopád,… Vytvořili jsme si tak klíčová slova, která jsme pak v aplikaci využívali.

Na datum 5. února se třeťáci hodně těšili. Opět jsme se věnovali „vodě“. Tentokrát ovšem trochu jinak: s iPady a kamarádskou pomocí osmáků v aplikaci Pic Collage. Co bylo úkolem? Nejprve jsme sepsali na papír co nejvíce slov týkajících se vody. Konkrétně jaké různé podoby může mít voda – moře, rampouch, vodopád,… Vytvořili jsme si tak klíčová slova, která jsme pak v aplikaci využívali. Společně s partnerskou třídou jsme se rozdělili na dvě skupiny. Paní učitelka Pazderová vysvětlila, jak postupovat. V Pic Collage jsme měli vyhledat obrázky pěti různých podob vody a pojmenovat je. Někteří osmáci se napřed moc ochotně netvářili, ale nakonec spolupracovali, dokonce se i usmáli a pomáhali. Nakoukněte na video. Uznejte, že nám to nakonec šlo. Na vytvoření „díla“ jsme utvořili trojice. Čas ubíhal rychle. Cože? To už bude zvonit? Nezbývalo než uložit do složky 3. C naše výtvory a poděkovat za zajímavou hodinu, za ochotu paní učitelce Pazderové, protože už dokážeme ovládat novou aplikaci. Velký dík 8. A, už se dokážeme vzájemně učit jeden od druhého.

Minulý týden jsme ukončili téma „VODAexkurzí. Na cestu nám lilo jako z konve. Navštívili jsme Krnovské vodovody a kanalizace. Přivítal nás usměvavý vedoucí úpravny vody – pan Jiří Toporský a seznámil nás s okolní přírodou. Hlavní část prohlídky budovy převzal pan Jaroslav Volša, kterému děkujeme za trpělivý výklad a odpovědi na velké množství našich otázek. V úpravně vody to bublalo, tekoucí voda se valila…Koukali jsme na schéma městského vodovodu v Krnově a dozvěděli jsme se, že má dva hlavní vodojemy a také další vedlejší, pak také devět studní na prameništi. Na počítači nám pan Volša ukázal, kolik je kde v Krnově vody a jaká je momentální spotřeba. Zajímavé. Poučné. Děkujeme.

3. C a Mgr. M. Mrkvanová

Předchozí

Následující

Archivy