3. A ve VESMÍRU

Merkur, Venuše, Země, Mars … také Vám tato slova něco říkají? My z 3. A už víme, že jsou to názvy planet a nejen to. V hodinách prvouky jsme se totiž tento týden společně podívali do VESMÍRU. Nevěříte? Podívejte.

Merkur, Venuše, Země, Mars … také Vám tato slova něco říkají? My z 3. A už víme, že jsou to názvy planet a nejen to. V hodinách prvouky jsme se totiž tento týden společně podívali do VESMÍRU

Nevěříte? Podívejte. 

Každý z nás se tento týden proměnil v kosmonauta a podíval se na jednu planetu sluneční soustavy. V našem cestování jsme nezapomněli ani na Slunce, které je nejdůležitější, neboť je vládcem sluneční soustavy, našich planet.
A jak to všechno bylo? Nejdříve jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí k jednotlivým planetám – kolik mají měsíců, jak dlouho trvá planetám oběhnutí kolem Slunce, jak to na planetách vypadá … a poté jsme si ve skupinách pro své spolužáky kosmonauty připravili malou prezentaci v podobě plakátu o jedné vylosované planetě. Jako kosmonauti jsme plnili také záludné úkoly, např. jsme řadili a pojmenovávali planety, odpovídali na záludné otázky či skládali vesmírné puzzle. Nakonec naší výpravy jsme vytvořili model sluneční soustavy. Protože jsme ještě malí kosmonauti a vesmír je daleko, podívali jsme se do vesmíru alespoň s pomocí videa, které nám p. učitelka pustila.
Vesmír nás láká a teď už o něm víme víc. Kdo ví, třeba se tam jednou opravdu podíváme.
Zdraví Vás 3. A

Mgr. Vaňková Barbora a 3. A

Následující

Archivy