Velikonoční dílny ve ŠD

Na velikonoční svátky budou určitě dobře připravené děti z 1.,2. a 4. oddělení ŠD. V „jarních dílničkách“ si opět mohly s p. Bodešínským vyzkoušet nové, zajímavé nápady, jak si ozdobit velikonoční kraslice. Než jsme se pustili do zdobení, společně jsme si zkusili poskládat origami – motýlka.

PŘIŠLO JARO SLUNCE SVÍTÍ,
V ZAHRADÁCH JE PLNO KVÍTÍ.
CO TO PTÁCI ŠTĚBETAJÍ?
ŽE MI TADY RÁDI DAJÍ,
MALOVANÁ VAJÍČKA,
CO JIM SNESLA SLEPIČKA.

Na velikonoční svátky budou určitě dobře připravené děti z 1.,2. a 4. oddělení ŠD.
V „jarních dílničkách“ si opět mohly s p. Bodešínským vyzkoušet nové, zajímavé nápady, jak si ozdobit velikonoční kraslice.
Než jsme se pustili do zdobení, společně jsme si zkusili poskládat origami – motýlka, musím děti pochválit, všechny to zvládly a tak za chvíli na každé lavici přistál krásný barevný motýl.
Děti už byly nedočkavé, jak si začnou zdobit ta vyfouklá vejce…a ejhle, jaké překvapení, když jim p. Bodešínský dal vajíčka, ale ta byla z perníku a tak se daly děti do zdobení pomocí polevy a sladkých lentilek.
Nakonec samozřejmě došlo i na ta vejce vyfouklá, ty si děti podle své fantazie zdobily pomocí samolepící tapety, z kterých si stříhaly např.různé proužky, dále mohly pomocí razniček použít i jarní obrázky a také si mohly vajíčko ozdobit třpytkami.
Myslím, že si děti nejen užily jedno předvelikonoční odpoledne ve ŠD, ale zároveň si při zdobení procvičily jemnou motoriku, zapojily svou fantazii a hlavně měly radost ze své práce.
Musím děti opravdu pochválit, že vydržely nesníst ta voňavá vajíčka, která je mimochodem moc lákala a tak mohly předat svým rodičům výrobky, ze kterých se mohly už těšit společně.

Chtěla bych tímto poděkovat p. Bodešínskému, který si opět pro nás připravil zajímavý program, ale přenechal nám i zbylý materiál, který určitě využijeme při práci s dětmi ve ŠD.

 

Text a foto: Okapalová L.

Následující

Archivy