Klokan přiletěl v březnu – zdá se vám to divné?

Vzhledem k tomu, že ten klokan byl matematický, tak se mohlo stát cokoliv. V pátek 18.3. 2016 psal celý druhý stupeň naší školy MATEMATICKÉHO KLOKANA. Žáci věnovali svých 60 minut času této soutěži. Řešili 24 úloh za 3, 4 nebo 5 bodů. Aby se jim lépe startovalo, dostal každý 24 bodů jako startovné.

Vzhledem k tomu, že ten klokan byl matematický, tak se mohlo stát cokoliv. V pátek 18.3. 2016 psal celý druhý stupeň naší školy MATEMATICKÉHO KLOKANA. Žáci věnovali svých 60 minut času této soutěži. Řešili 24 úloh za 3, 4 nebo 5 bodů. Aby se jim lépe startovalo, dostal každý 24 bodů jako startovné. Kromě toho, že museli řešit (někteří tipovat), museli zvolit i správnou strategii. Za každou špatnou odpověď se jim totiž jeden bod odčítal. Maximum, které mohli získat bylo 120 bodů.
Soutěž se psala ve dvou kategoriích – Benjamín (6. a 7. ročníky), Kadet (8. a 9. ročníky). Průměrný počet bodů na žáka byl letos v kategorii Benjamín 42,8, v kategorii Kadet 40 bodů.

Pro srovnání
– celorepublikový průměr Klokana 2015 (r.2016 ještě není zpracovaný) byl v Benjamínu 43,2 a v Kadetovi 38,4 bodů.
– průměr v okrese Bruntál Klokan 2016 je v Benjamínu 42,6 b, v Kadetovi 41,5 bodů.
V rámci okresu Bruntál se dostali dva žáci mezi deset nejlepších. A to Samuel Antoš (6. místo, Kadet) a Anna Stejskalová (4. místo, Benjamín)
Po dlouhé době (ne-li) poprvé psali opravdu všichni přítomní žáci druhého stupně. Někomu se to povedlo, někomu méně, někdo to vzal jako výzvu, někdo jako otravnou věc, někteří řešili na maximum a naopak někteří vynaložili úsilí, aby rušili ostatní……..Nicméně určitě všichni co se zúčastnili něco dokázali a alespoň o kousíček je to posunulo dále.

Výsledková listina

Více informací o soutěži:
http://matematickyklokan.net/

text a foto: Markéta Mylková

Archivy