ztracený článek – opravená verze

Dnešní den ani jinak začít nemohl. Ztratili jsme se. Jsme tak unaveni, že si pleteme pravou a levou stranu. Co už. Nakonec jsme do Národního technického muzea dorazili. Stejný nápad měli i naši kamarádi z gymnázia, takže jsme se opět potkali a nebylo to dnes naposled.
Konečně muzeum, které nás trochu baví. Nevíme, na co koukat dřív. Auta? Letadla? Motorky? Kola? Bohužel tu nemají traktory. No, nějak se s tím vyrovnáme. A ač neradi, opouštíme muzeum a mířime k vážnějším věcem.

Židovské muzeum. Prohlížíme Pinkasovu synagogu, nejen se spoustou jmen na stěnách, ale i s obrázky a drobnými předměty dětí z koncentračních táborů. Přes židovský hřbitov dorazíme ke Staronové synagoze. Je úplnê jiná než na co jsme zvyklí z kostelů nebo třeba z naší synagogy v Krnově.

Pŕi přesunu do Choco muzea máme chvíli na oběd. Zapomínáme batoh. Naštěstí nám ho pohlídal “pán bez domova.”

V muzeu čokolády se dozvídáme jak se čokoláda vyrábí, ale hlavně … Můžeme ochutnávat!!! Mnozí pŕi odchodu hlásí, že čokoládu už nechcou ani vidět.

Hned naproti je muzeum voskových figurín. Zpočátku nevěříme, že nejsou živí. Vypadají opravdu reálně. V muzeu ztrácíme kšiltovku. Běháme, fotíme …. “Dole jsou všichni, Karel Gott …..” Tak snad se nám tu líbí i když je to zase muzeum.

Spěcháme na dnešní poslední výstavu – Titanic. Cestou ztrácime 2 členky expedice. (Kdo vymyslel takový název expedice???). V metru zjišťujeme, že tahle souprava končí o 3 stanice dřív, než kam jsme chtěli jet. Co už. Se vším jsme si nakonec poradili a dorazili na vystavu. Někteří dokonce plavbu na Titaniku přežili. Poznáte šťastnější skupinku?

Po večeři nás prý čeká překvapení. Bojíme se i těšíme zároveň. Kam asi půjdeme?

z pracovních listů:

Kdo vládl na území České republikyv době vyplutí Titaniku? Karel Veliký

Za jaký vědní obor dostala Marie Curie – Sklodowská Nobelovu cenu? Za literaturu.

Co vynalezl Conrad Röntgen? Diodu

Kdo napsal román Pes Baskervilský? Jack London, Alois Jirásek

Který z českých vědců a vynálezců patentoval lodní šroub, poháněný parním strojem? Thomas Alva Eison

Na jakém důležitém objevu se podílel český lékař Jan Jánský? Na objevení chromozomu

Jak se jmenuje neznámější hra G.B.Shawa ? Lakomec

Hláška dne:

Ta čokoláda je lepší než z Billy! N.K.

Dnes ztraceno: pedagogický dozor, výprava, batoh, kšiltovka, 2 žákyně (N.K a K.B), metro, skupina pasažérů z Titaniku. 

Vzkazy:

pro paní učitelku Marcelku: Milá p.u. celá naše třída Vám posílá pozdrav z Prahy. Tety se o nis dobře starají, ale naše nohy přestávají sloužit. A doufáme že Vy to ještě vydržíte bez nás. Vaše 8.B

pro pana učitele Filipa: fotovzkaz

 

 

 

 

 

Pozdrav Karlovi od Karlů

Nejnovější příspěvky
Archivy