Střípky z adapťáku

Hned v prvním týdnu školy absolvovali žáci 6. C adaptační kurz, který byl součástí projektu Spolu to zvládneme. A jak jsme to tedy zvládli? Shodli jsme se, že na jedničku. Přijížděli jsme plní očekávání a vraceli se s nadšením a kupou zážitků, jako jedna velká parta …

Hned v prvním týdnu školy absolvovali žáci 6. C adaptační kurz, který byl součástí projektu Spolu to zvládneme. A jak jsme to tedy zvládli?

Shodli jsme se, že na jedničku. Přijížděli jsme plní očekávání a vraceli se s nadšením a kupou zážitků, jako jedna velká parta, která už chápe význam slov spolupracovat, pomáhat si, respektovat a naslouchat. A taky už víme, že každý je v něčem dobrý a když to dáme dohromady, můžeme dokázat skoro všechno.

Děkuji rodičům, že své děti podpořili, a všem mým žákům za odvahu, upřímnost a nasazení, s jakým ke všem aktivitám přistupovali.

Text, foto a video Magdaléna Handlířová, video Hana Wiedemanová

VIDEO

“Na adapťáku bylo velmi krásně. Sotva jsme přijeli, hned jsme hráli všelijaké seznamovací hry. Měli jsme tam převelice dobrá jídla a paní kuchařka byla hodná. Hráli jsme spoustu her, ale nejvíce se mi líbila večerní hra poslepu. Všichni byli velice hodní, že nám chystali program. My jsme si odnesli nezapomenutelné zážitky.”

Pepík Hlaváč

 

“Nejlepší vzpomínka na adapťák je asi to, jak se kluci bavili s holkama více než s klukama a jak se dokázali přizpůsobit každé hře a skoro nikdy s tím neměli problém. Nejvíce mě bavila hry Sloupy, Karty nebo Žralok. Na ty, si myslím, bude vzpomínat každý. Z vedoucích se mi nejvíce líbil Bob, protože uměl vyřešit každý problém a udělat si svůj pořádek. Škoda, že jsme tam nebyli déle. Byl to úžasný adapťák! Budu na něj dlouho vzpomínat.”

Viki Kovalová

 

Bobe, proč jsme tě museli opustit?
Bobe, Honzo, paní Jano,
budu na vás vzpomínat v dobrém i zlém, chci vám všem poděkovat, že jsem mohl být na adapťáku s celou třídou a prožívat své zážitky. Nejvíce se mi líbila hra Sloupy. Byli jsme tam sice necelé tři dny, ale i tak si myslím, že zážitků máme až až. 🙂

Jan Šlachta

 

Projekt Spolu to zvládneme finančně podpořil Moravskoslezský kraj.    

 

 

Následující

Archivy