The Bear Educational Theatre

Dne 21. listopadu 2016 k nám do školy zavítalo The Bear Educational Theatre z Prahy, což je česko-anglická divadelní a produkční společnost, která v rámci divadelních představení vyučuje zábavnou formou angličtině. Většina herců jsou rodilí mluvčí. Žáci naší školy zhlédli celkem tři představení.

Dne 21. listopadu 2016 k nám do školy zavítalo The Bear Educational Theatre z Prahy, což je česko-anglická divadelní a produkční společnost, která v rámci divadelních představení vyučuje zábavnou formou angličtině. Působí nejen v ČR, ale též v Rakousku, Francii, na Slovensku a v Maďarsku. Většina herců jsou rodilí mluvčí. Pro více informací o tomto divadelním spolku navštivte webové stránky The Bear Theatre.

Žáci naší školy zhlédli celkem tři představení.

FAIR BEAR bylo představení pro žáky 3.- 5. ročníku. Děj probíhal v barevném hotelu, kam se sjeli účastníci soutěže O nejkrásnějšího psího miláčka. Mezi nimi byl však kromě férového medvěda a jeho psího kamaráda také medvěd zlý a jeho pes, který chtěl nečestně vyhrát. Jeho snaha však byla marná, protože policie s pomocí publika vše vypátrala a zlého medvěda potrestala. Mladší žáci se zapojovali do děje a pomáhali případ vyřešit. Někteří z nich byli dokonce pozváni na jeviště a stali se tak součástí příběhu.

Jedním z úkolů, které byly součástí přípravné fáze, bylo nakreslit a popsat svého skutečného nebo vysněného pejska a předat je hercům.

Pro 6. a 7. ročník byla připravena velmi úspěšná LOVE IN THE JEANS DEPARTMENT show. Jako rozcvičku před začátkem představení zvolili herci soutěž týmů ve znalosti slovní zásoby a gramatiky použité ve hře. Poté se už všichni ponořili do příběhu v obchodě s džínama, kde láska zamotala hlavu nejedné zákaznici. I zde byli žáci povzbuzováni, aby se stali součástí příběhu a aktivně se zapojili.

Angličtina, pozorovací talent, logické myšlení, představivost – to vše potřebovali detektivové 8.-9. ročníku při pátrání po pachateli vraždy přímo na kurtech slavného Wimbledonu v divadelním představení THE MURDER AT WIMBLEDON. Žáci museli pozorně sledovat dění na jevišti, protože měli sami odhalit vraha. A jak dopadlo pátrání našich detektivů? Samozřejmě dobře – vrah byl nakonec odhalen.

Všechna představení se hrála téměř pouze v anglickém jazyce, a tak si všichni diváci mohli ověřit své jazykové znalosti. Podle reakcí bylo zřejmé, že absence češtiny nikomu příliš nevadila a představení si většina z nich užila. Pravdou je, že jazyková náročnost a téma příběhů, které zaujmou se velmi různí a nelze se zavděčit všem. I přesto se těšíme na příští divadelní sezónu.

Text a foto: A. Hlaváčová, kabinet jazyků

Archivy