Čeština se nám povedla :-)

Před jarními prázdninami jsme se již tradičně zúčastnili okresního kola olympiády v českém jazyce. Nejdříve všichni účastníci řešili záludný gramatický test, který je každoročně plný chytáků, vyžadujících nejen znalost gramatických pravidel, ale také přirozený jazykový cit a trochu toho štěstí.

Před jarními prázdninami jsme se již tradičně zúčastnili okresního kola olympiády v českém jazyce. Tentokrát nás reprezentovala dvě děvčata, Tereza Pavlacká z 9. M a Anna Stejskalová z 8. M. Nejdříve všichni účastníci řešili záludný gramatický test, který je každoročně plný chytáků, vyžadujících nejen znalost gramatických pravidel, ale také přirozený jazykový cit a trochu toho štěstí. V druhé části pak měřili soutěžící svůj spisovatelský um, kdy tvořili slohovou práci na téma Co přinese letošní rok, přičemž styl si mohli zvolit zcela libovolný. V tom všem naše děvčata z povzdálí povzbuzovala paní učitelka Lukszová. A jak to dopadlo?

Terezka skončila na úžasném druhém místě a Anička, která patřila k těm mladším účastníkům, se dostala do první poloviny, což je také úspěch. Oběma děvčatům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy, na kterou můžeme být pyšní.

Výsledková listina

Text: M.Handlířová, foto: K.Lukszová

Nejnovější příspěvky
Archivy