Volejbalový kemp Slezské orlice

První z plánované řady kempů volejbalového oddílu Slezské orlice proběhl v termínu 8. – 9. 4. 2017 na hale ZŠ Krnov, Janáčkovo náměstí 17. Jejich zaměření je různorodé a zdaleka se nejedná jen o volejbal. Celkem se kempu zúčastnilo 48 hráčů aktivně působících v našem oddíle. Pro začátek si hráči opět změřili síly v předposledním bodovaném turnaji v minivolejbale.

První zplánované řady kempů volejbalového oddílu Slezské orlice proběhl v termínu 8. – 9. 4. 2017 na hale ZŠ Krnov, Janáčkovo náměstí 17. Jejich zaměření je různorodé a zdaleka se nejedná jen o volejbal.

Celkem se kempu zúčastnilo 48 hráčů aktivně působících v našem oddíle. Pro začátek si hráči opět změřili síly v předposledním bodovaném turnaji v minivolejbale. Celkově se tohoto turnaje zúčastnilo už 58 hráčů, z toho 36 opakovaně. Boj o první tři místa je u dívek i chlapců ve všech kategoriích opravdu napjatý. Tentokrát se utkalo celkem 29 hráčů a rozdávaly se opět medaile i lákavé ceny. 

Po odpolední pauze proběhl volejbalový trénink už celého oddílu podle jednotlivých kategorií a pak následoval první šok pro většinu hráčů – měření. Zkušení hráči s tím neměli problém, ale nováčci byli zezačátku notně vyděšeni, co všechno se dá měřit – výška, váha, dosah, dohmat z výskoku, skok do dálky, člunkový běh, tuky, svaly, kosti, bazální metabolismus, obsah vody v těle a na závěr ještě měřená opičí dráha. 

Večer byla (díky sponzorům z KUPPIZA v Krnově) velmi levná a chutná večeře (dietu nikdo neřešil) a pak volná zábava.

Ráno si po úklidu a hygieně hráči vyzkoušeli opravdu poctivou rozcvičku (ne náročnou, ale prospěšnou pro jejich zdraví) a pak následovala tři bloková cvičení pod vedením trenérů na třech různých hřištích.
Vynikající zakončení kempu patřilo Mobilní fyzioterapii z Olomouce a jejímu zástupci Mgr. Janu Habarovi, který vedl dvouhodinový úvodní seminář pro náš oddíl. Na něj bude navazovat další spolupráce, která bude zaměřena na individuální požadavky všech hráčů podle jejich kategorií, výkonnostních nároků a věku.

Chci touto formou poděkovat nejen sponzorům a všem organizátorům, ale hlavně našim hráčům za parádně zvládnutý víkend. Těším se na další akci, která proběhne 8. 5. 2017 od 10:00 opět na hale ZŠ Krnov a bude patřit rodičům a dětem, kteří si mohou zahrát spolu minivolejbal (či přehazovanou v případě úplných amatérů). Vstup je volný pro všechny zájemce, vstupné je dobrovolné. Případné dotazy směrujte na email [email protected]

text a foto: Martin Kopeček

Nejnovější příspěvky
Archivy