Olomouc očima 6.C

Potřebujete provést Olomoucí? Nemusíte platit drahé průvodce, protože v 6. C v této roli obstáli úplně všichni. Toto úterý jsme se vydali do hanácké metropole za poznáním pamětihodností. Děti si vylosovaly jeden z významných objektů, musely samy zjistit zajímavosti v informačním centru a dle plánku místo najít.

Potřebujete provést Olomoucí? Nemusíte platit drahé průvodce, protože v 6. C v této roli obstáli úplně všichni. Toto úterý jsme se vydali do hanácké metropole za poznáním pamětihodností. Děti si vylosovaly jeden z významných objektů, musely samy zjistit zajímavosti v informačním centru a dle plánku místo najít. Poté následovala komentovaná prohlídka historického centra tak, jak to vidí naši začínající průvodci. Zdolali jsme radnici, orloj, kašny, chrámy, sloupy, divadlo a 144 schodů na věž sv. Mořice, ze které jsme měli celou Olomouc jako na dlani.

Po této zajímavé procházce jsme se na chvilku rozešli, aby každý ukojil své chuťové buňky a načerpal energii na cestu do Pevnosti poznání, a to jsme ještě netušili, že budeme muset kličkovat mezi kapkami deště. Interaktivní muzeum nám nabídlo spoustu zajímavých přírodovědných aktivit a také posun v čase, kdy jsme se ve vojenských kostýmech vrátili do dob obléhání Olomouce.

Děkuji všem průvodcům ze 6. C za pohodovou atmosféru, kterou se nám společně podařilo na výletě vytvořit a panu asistentovi Bitomskému, že nás doprovázel. Už se těšíme na příští výlet, co třeba Brno?

Text a foto: M. Handlířová

Archivy