Ježečkův palouček

Přestože předpověď počasí nebyla na sobotu 17.6. zrovna příznivá, přesto se sešly děti ze školní družinky, aby společně prožily dopoledne v lese. Vyjeli jsme až na Ježník, kde na nás už čekal pan Bodešínský, který si opět pro děti připravil poutavé a zajímavé vyprávění o životě v lese. Děti se tak mohly dozvědět o lýkožroutech – od jejich narození až po jejich sílu zničit celý strom.

Přestože předpověď počasí nebyla na sobotu 17.6. zrovna příznivá, přesto se sešly děti ze školní družinky, aby společně prožily dopoledne v lese. Vyjeli jsme až na Ježník, kde na nás už čekal pan Bodešínský, který si opět pro děti připravil poutavé a zajímavé vyprávění o životě v lese. Děti se tak mohly dozvědět o lýkožroutech – od jejich narození až po jejich sílu zničit celý strom. Zkoušely pojmenovávat různé rostliny a stromy. U rybníku mohly zase zkoumat, co všechno ve vodě žije. Pan Bodešínský ochotně nabíral vodu z rybníku a děti pomocí lupy a atlasu hledaly, co za živočichy ve vodě plave. A tak samy podle obrázku poznaly šídlatky, vodní šnečky a další…

Cesta nám na Ježkův palouček příjemně utíkala, děti nosily kdejakého brouka, trávu, kůru. Na všechny jejich zvídavé otázky dostaly správnou odpověď a ani jsme se nenadáli a byli jsme v cíli.
Samozřejmě děti čekal táborák a opékání špekáčků. Stačily si ještě pohrát, ale pak se už opravdu rozpršelo, tak jsme se vydali zpátky ke škole.
Všechny děti si zasloužily medaili a závěrem bych chtěla poděkovat p.Bodešínskému, že měl opět chuť a čas strávit s námi sobotní dopoledne.

Text a foto: Okapalová L.

Archivy