Hello Games Ostrava 2017

Hello Games je jazyková, umělecká a vědomostní soutěž šestičlenných družstev, která je určena pro žáky prvního stupně. Pro každý ročník je stanovena jedna soutěžní disciplína a závěrečná disciplína je týmová. V loňském roce se naše škola akce zúčastnila poprvé a protože se soutěžení všem účastníkům líbilo, vydali jsme se do Ostravy i letos.

Hello Games je jazyková, umělecká a vědomostní soutěž šestičlenných družstev, která je určena pro žáky prvního stupně. Pro každý ročník je stanovena jedna soutěžní disciplína a závěrečná disciplína je týmová. V loňském roce se naše škola akce zúčastnila poprvé a protože se soutěžení všem účastníkům líbilo, vydali jsme se do Ostravy i letos. Dobrodružství celé výpravy začalo jízdou vlakem a poté tramvají, kde bylo největším zážitkem cvakání jízdenek. Cesta pěšky do U6, kde se soutěž konala, nám rychle uběhla. O další neobvyklou atrakci se nám postaral živý zajíc, který vyplašeně pobíhal kolem areálu. Že byste ho v centru Ostravy nehledali?

A jaká byla soutěž?
Soutěže se zúčastnilo celkem 25 škol z Moravskoslezského kraje. Náš tým se skládal z těchto žáků: 2. ročník: Eliška Flosmanová- hra na hudební nástroj, 3.ročník: Tim Ulmann, Tobiáš Hlaváč-zdravověda, 4.ročník: Dominik Koritar, Oliver Pecín- zábavná matematika, 5.ročník: Maruška Hyblerová-jazyk anglický (hláskování slovíček). Týmová disciplína byla letos věnována sportu, aby se u ní soutěžící zrelaxovali. Házelo se míčem na koš, závodilo se v jízdě na koloběžce a střílelo z luku. Všichni členové se snažili, aby pro svůj tým nasbírali co nejvíce bodů a napjatě očekávali výsledné hodnocení. V první pětici jsme se neumístili, ale cenu jsme si přesto odnesli. Kromě drobností, dárkového poukazu na slevu do jazykového kurzu a občerstvení obdržely týmy vstup zdarma do U6 a Světa Techniky. Kluci si nejvíc užili řízení auta a holky si vyzkoušely nejrůznější fyzikální a přírodovědná kouzla. Všem účastníkům děkujeme za přípravu a účast v soutěži a těšíme se na příští rok.

text a foto: Alice Hlaváčová

Archivy