Podzim ve školní družině

Venku to hraje všemi barvami, podzimní plody dozrávají, babí léto je už nejspíš za námi a děti ze 4. oddělení celý říjen tematicky provázelo právě toto roční období. V družině si tak mohly vyzkoušet různé výtvarné a pracovní techniky.

Venku to hraje všemi barvami, podzimní plody dozrávají, babí léto je už nejspíš za námi a děti ze 4. oddělení celý říjen tematicky provázelo právě toto roční období. V družině si tak mohly vyzkoušet různé výtvarné a pracovní techniky. Děti „zavařovaly ovoce do sklenic“, „tiskly brambory do pytlů“, obtiskovaly barevné listí, které padá ze stromů, ale nejvíce se těšily na podzimní dílničky, ve kterých si z přírodnin, které si nasbíraly mohly vyrobit zvířátka nebo zápichy do květináčů.
Také jsme se s dětmi připravovali na blížící se Halloween, společně jsme vydlabali a vyřezali dýně, které nám vyzdobily a vykouzlily tu správnou atmosféru na halloweenské zábavné odpoledne, které si pro děti připravily slečny praktikantky, které naši družinku navštěvují.
Děti se převlékly do masek a kostýmů a ve skupinkách plnily zajímavé úkoly. Asi nejtěžší z nich bylo zakousnout se do „otráveného jablka“ v lavoru s vodou, za to najít zlatou minci pod tím správným kelímkem a tím ji získat, zvládly téměř všichni, v dalších úkolech si děti procvičily paměť nebo hmat a také si protáhly tělíčko na překážkové dráze.
A jak to tak bývá na závěr si společně našly ukrytý poklad, který si za odměnu mohly sníst.
Byl totiž sladký a voňavý…….

Text a foto: Okapalová L.

Archivy