Minivolejbalová sezóna odstartována

Už v listopadu 2016 začal oddíl VO Slezská orlice za podpory města Krnova pořádat turnaje v minivolejbale pro všechny zájemce nejen z Krnova, ale z širokého okolí. Tento modifikovaný systém hry volejbalu je určen pro děti začínající a mírně pokročilé, přičemž eliminuje klasické bolístky šestkového volejbalu.

Už v listopadu 2016 začal oddíl VO Slezská orlice za podpory města Krnova pořádat turnaje v minivolejbale pro všechny zájemce nejen z Krnova, ale z širokého okolí. Tento modifikovaný systém hry volejbalu je určen pro děti začínající a mírně pokročilé, přičemž eliminuje klasické bolístky šestkového volejbalu. Turnaje byly velmi vydařené a přilákaly do našeho města mnoho zájemců o tento krásný sport. Proto se oddíl rozhodl opět odstartovat sezónu v minivolejbale v listopadu, a to rovnou na den sv. Martina.
Letošní nástup ten loňský v mnohém předčil. Největší změnou byla účast dětí. V minulém roce sezónu zahajovalo pouze 18 dětí ve věku 6 – 14 let, letos se sešlo neuvěřitelných 64 dětí z celkem šesti měst. Popularita tohoto sportu stojí zjevně na dobrých základech a pro naše město a sport je velmi výhodné, že máme halu, která tyto zápasy umožňuje pořádat v takovém množství.
Díky zkušenostem z minulé sezóny proběhl turnaj na mnohem vyšší úrovni. Děti byly rozděleny do dvou kategorií (začátečníci a pokročilí). Každý tým odehrál minimálně 8 zápasů, přičemž systém zajišťuje, že se každý účastník zapojí aktivně do hry.
Děti i jejich doprovod byly nadšené jednak ze hry, jednak ze zážitků z toho pramenících, z naší krásné haly a také z odměn, které čekaly na všechny účastníky. Díky podpoře sponzorů (Kofola a.s., STING – realitní kancelář) i podpoře oddílu VO Slezská orlice byly ceny nejen chutné, ale i hodnotné. V9tězné týmy na prvních třech místech potěšily i krásné medaile. Jako organizátoři jsme byli nadšeni nejen průběhem turnaje a jeho výsledky, ale i dodržením fair play (děti samy hlásí výsledky a nikdo nepodváděl, ani se nehádal).
Další turnaj proběhne 29. 12. 2017 opět na hale ZŠ Krnov, Janáčkovo náměstí 17. Jako minule i tentokrát je otevřen všem zájemcům, kteří se chtějí o prázdninách pobavit a vypotit trochu cukroví. Začínáme v 10:00. S ohledem na zájem je třeba upozornit, že herní kapacita haly pro minivolejbal je 112 dětí.

Archivy