Laboratorní práce ukončila regionální kolo Mladého chemika

Již jsem vás informovala o soutěži Mladý chemik, která na naší škole proběhla. Tři žáci z naší školy, A.Stejskalová, M.Halířová a T.Bažo, se účastnili teoretické části soutěže, ze které postoupilo 34 účastníků do dalšího kola. Mezi postupujícími byla i Anna Stejskalová.

Již jsem vás informovala o soutěži Mladý chemik, která na naší škole proběhla. Tři žáci z naší školy, A.Stejskalová, M.Halířová a T.Bažo, se účastnili teoretické části soutěže, ze které postoupilo 34 účastníků do dalšího kola. Mezi postupujícími byla i Anna Stejskalová.

Organizátoři soutěže umožnili všem postupujícím účastnit se semináře v laboratořích Světa techniky v Ostravě. Seminář byl pro všechny zúčastněné cennou zkušeností a výbornou přípravou na laboratorní kolo.
Laboratorní kolo se konalo opět na SPŠCh ak. Heyrovského v Ostravě, kam jsme se s Aničkou vypravily v úterý 30.1.2018. Po prvním kole byla Anička na 24.-29. místě. V laboratorním kole prokázala zručnost a využila nabyté vědomosti ze semináře a umístila se na krásném 12. místě. Zadání laboratorní práce si můžete prohlédnout ZDE.
V celkovém součtu obou částí krajského kola pak Anička obsadila krásné 20 místo. K výsledku samozřejmě gratulujeme. Cesta k úspěchu nebyla jednoduchá a Anička do soutěže věnovala spoustu svého volného času. Celkovou výsledkovou listinu si můžete prohlédnout ZDE.
Slavnostní vyhlášení krajského kola proběhne oficiálně v sále ve Světě techniky v Ostravských Vítkovicích. Přejeme Aničce, aby si příjemné a slavnostní chvíle po zásluze užila.

Text: I.Štěpánková

Archivy