Pythagoriáda

Ve dnech 5.- 6. 4. proběhlo na naší škole školní kolo matematické soutěže Pythagoriáda, kterého se zúčastnili na 2. stupni žáci 6. – 8 . ročníků. Jedná se o matematickou soutěž s 15 úlohami, které žáci musejí během 60 minut vyřešit bez použití kalkulaček a tabulek.

Ve dnech 5.- 6. 4. proběhlo na naší škole školní kolo matematické soutěže Pythagoriáda, kterého se zúčastnili na 2. stupni žáci 6. – 8 . ročníků.

Jedná se o matematickou soutěž s 15 úlohami, které žáci musejí během 60 minut vyřešit bez použití kalkulaček a tabulek.Správná odpověď je hodnocena jedním bodem. Žák, který získá 10 a více bodů, se stává úspěšným řešitelem Pythagoriády.
V letošním školním kole máme v kategorii 6. – 8. ročníků celkem 7 úspěšných řešitelů, což je oproti loňskému roku nárůst o 6 žáků. Tímto úspěšným řešitelům gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí v okresním kole, které proběhne v květnu.
Všem žákům, kteří se soutěže zúčastnili děkujeme za vynaloženou snahu při řešení nelehkých úkolů. Na celkové výsledky se můžete podívat zde.

Za sekci matematiky: Petlachová V.

Nejnovější příspěvky
Archivy