Florbalový turnaj a postup do krajského finále

Ve dnech 21. a 22. 11. se v naší hale konalo Okrskové kolo florbalového turnaje. První den nastoupili žáci III. kategorie (6.-7. třídy). Naši hráči bojovali opravdu do posledního dechu, ale i přes vyrovnané remízové výsledky ze skupiny nakonec nepostoupili. Druhý den probíhal turnaj pro IV. kategorii (8.-9. třídy).

Ve dnech 21. a 22. 11. se v naší hale konalo Okrskové kolo florbalového turnaje. První den nastoupili žáci III. kategorie (6.-7. třídy). Naši hráči bojovali opravdu do posledního dechu, ale i přes vyrovnané remízové výsledky ze skupiny nakonec nepostoupili.
Druhý den probíhal turnaj pro IV. kategorii (8.-9. třídy). Náš tým se do turnaje pustil opravdu s vervou a po postupu ze skupiny suverénně ovládli celý zbytek turnaje a to bez jediného inkasovaného gólu, čímž si zajistili jasný postup do okresního kola.
Dne 28.11 se v naší hale odehrálo okresní kolo III. kategorie, kterého se naše družstvo účastnilo už jen pouze jako pořádající škola.

O den později se naše družstvo IV. kategorie pustilo do bojů o kraj společně se ZŠ Třemešnou, ZŠ Okružní Bruntál a ZŠ Jesenická Bruntál. V prvním utkání nás čekala ZŠ Třemešná, kterou jsme porazili 6:1. I po tomto vysokém vítězství jsme věděli, že to nebudeme mít jednoduché, když mezi sebou oba celky Bruntálských škol remízovaly. Další v pořadí následoval zápas se ZŠ Jesenická Bruntál, do kterého se naši florbalisti obuli a vítězstvím 4:1 ukázali svou suverenitu v turnaji. V posledním zápase šlo o vše, kdy pro postup do kraje byla možná jen výhra nebo remíza. První poločas byl zápas opravdu vyrovnaný, v tom druhém se naši plně opřeli do soupeře, kterého zdolali konečným výsledkem 6:1. Technicky sehraná obrana, nekompromisní útok a fenomenální výkon našeho brankáře nám zajistili okresní suverenitu a postup do krajského kola.

text a foto: Marek Bitomský

Archivy