Dva dny plné poezie a prózy

V úterý 26. a ve středu 27. února proběhla školní kola recitační soutěže na 1. stupni naší školy. Soutěže se zúčastnilo celkem 50 malých recitátorů z 1. – 5. tříd, které přišlo podpořit hojné publikum. A protože ne vždy právě publikum souhlasí s výrokem poroty, byla pro diváky kategorií 1., 2. a 3. tříd připravena novinka. Mohli si zvolit svého vítěze, který si odnese „cenu diváků“.

V úterý 26. a ve středu 27. února proběhla školní kola recitační soutěže na 1. stupni naší školy. Soutěže se zúčastnilo celkem 50 malých recitátorů z 1. – 5. tříd, které přišlo podpořit hojné publikum. A protože ne vždy právě publikum souhlasí s výrokem poroty, byla pro diváky kategorií 1., 2. a 3. tříd připravena novinka. Mohli si zvolit svého vítěze, který si odnese „cenu diváků“. V letošním roce tato cena patří Sophii S.
V kategorii 4. a 5. tříd v porotě kromě paní učitelek v letošním roce zasedli dva milí hosté. Paní Jana Koukolová Petrová, radní našeho města a členka školské rady. Pozvání přijala také studentka 1. ročníku pedagogického lycea na SPgŠ Lenka Hasmandová, bývalá žákyně naší školy, která se vloni probojovala až do národního kola přehlídky dětských recitátorů ve Svitavách.
Během čekání na vyhodnocení poroty se děti staly na chvíli básníky a v poezii Jiřího Žáčka ve skupinách doplňovaly ztracené rýmy.
Všichni recitátoři si zaslouží velkou pochvalu za to, jak se na své vystoupení připravili. Vyhrát ale nemohou všichni. A tak vše nakonec dopadlo takto:

1. třídy: 
1. místo – Tobiáš O. 
2. místo – Patrik M. 
3. místo – Nikol N., Tereza T. 

2. třídy:
1. místo – Tomáš V.
2. místo – Jan M., Nikos S.
3. místo – Daniel B., Matyas P.

3. třídy: 
1. místo – Viktorie Č.
2. místo – Eva M., Barbora H. 
3. místo – Nicol G.

4. třídy:
1. místo – Viola K.
2. místo – Marie Š.
3. místo – Bořivoj Z., Nela K.

5. třídy:
1. místo – Anna S.
2. místo – Eliška M.
3. místo – Jan K., Beatrix B.

 

text:Jana Matějková a Monika Galušková
foto: Martina Jiroušková, Jana Franková a Petr Studnička

 

Archivy