Pražský zpravodaj 3

Dnes ráno nás příjemně vyhnalo z postelí sluníčko a my jsme neohroženě vyrazili vstříc Vyšehradu. Dokonce jsme vzpomenuli i na nedávno zmíněného Horymíra. Na Slavíně jsme se pokusili najít co nejvíce slavných osobností, což se nám podařilo, i když někteří vůbec nevěděli, o koho se jedná, ale mobily cvakaly o sto šest.

Dnes ráno nás příjemně vyhnalo z postelí sluníčko a my jsme neohroženě vyrazili vstříc Vyšehradu. Dokonce jsme vzpomenuli i na nedávno zmíněného Horymíra. Na Slavíně jsme se pokusili najít co nejvíce slavných osobností, což se nám podařilo, i když někteří vůbec nevěděli, o koho se jedná, ale mobily cvakaly o sto šest. Příjemnou rychlou ranní procházku po nábřeží Vltavy směrem ke Karlovu mostu nám znepříjemňoval nejeden cyklista. Plavbu po Vltavě na výletní lodi jsme si náramně užili, včetně nanuku a limonády, ba dokonce jsme se i něco dozvěděli z historie stavby Karlova mostu. V muzejní expozici jsme si mohli vyzkoušet středověký jeřáb a podívat se na základy Juditina mostu. Další cíle dnešního dne – Václavské náměstí, Betlémská kaple a opět Staroměstské náměstí, tentokrát bez deště. Pak si děti zpestřily putování historickou Prahou pravými nefalšovanými trdelníky se zmrzlinou, které je pěkně prohnaly. Zastávka v McDonaldu byla nutná, nikdo však nic nekupoval. Muzeum Steel nás překvapilo úžasnou expozicí nejrůznějších dopravních prostředků a slavných filmových postav, ale vše bylo vyrobeno z oceli a moc nás to bavilo. A i když jsme už trochu větší nemohli jsme odolat největšímu hračkářství v naší zemi, kde se zabaví prostě všichni bez ohledu na věk. Po vydatné večeři jsme se vypravili do kina, kde si všichni po dnešním náročném dni odpočinuli. 

A na závěr zpráva pro všechny příznivce našeho zpravodaje, technická chybička se vloudila, a proto se vraťte ještě ke zpravodaji 2, kde na vás čeká náš včerejší den ve filmové podobě, protože některým je už určitě po nás smutno. No a dnes samozřejmě přikládáme také krátký film.
Ještě vzkaz pro maminky. Kdybyste náhodou nenašly vaše děti na fotkách, nic v tom nehledejte, prostě jsou jenom ve věku, kdy se moc nechtějí fotit. Všichni jsou OK a mají se dobře.

Předchozí

Následující

Archivy