Pražský zpravodaj 4

Naši milí příznivci, je neuvěřitelné, jak ten čas v našem hlavním městě rychle plyne. Dnes jsme se hned po ránu vypravili do zrekonstruovaného Národního muzea, kde na nás dýchla trocha historie, prohlédli jsme si expozici věnovanou 100. výročí založení naší republiky.

Naši milí příznivci, je neuvěřitelné, jak ten čas v našem hlavním městě rychle plyne. Dnes jsme se hned po ránu vypravili do zrekonstruovaného Národního muzea, kde na nás dýchla trocha historie, prohlédli jsme si expozici věnovanou 100. výročí založení naší republiky. Velkému zájmu se těšila bílá uniforma T. G. Masaryka a potěšil nás i vytahaný modrý svetr pana prezidenta Havla s plackou OF. Potom jsme se trochu toulali Prahou a hledali jsme kryptu kostela sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, kde jsme nakoukli do historie 2. světové války.

Na odpolední program se těšili zejména milovníci čokolády, kteří si v muzeu přišli na své. Dozvěděli jsme se něco z historie této oblíbené pochoutky, se zaujetím jsme pak sledovali cukrářku, jak vyrábí pralinky z belgické čokolády, a dokonce jsme tuto dobrotu i ochutnali. Mňam. V tomto jedinečném muzeu byla velice zajímavě skloubena expozice čokolády s voskovými figurínami. Pro blesky našich foťáků to byl učiněný ráj. Nevěděli jsme, s kým se dříve vyfotit. A že nám to s těmi všemi slavnými náramně slušelo. Po vydatné večeři následovalo slibované překvapení, někteří sice tušili, ale teprve když jsme dorazili do Centra lasergames uvěřili.
A pokud někdo měl trochu chmury ve tvářích, protože únava už je na nás znát, tak je určitě zanechal někde ve tmě mezi poletujícími laserovými paprsky.

Tak ještě tradiční vzkaz pro naše mamky – ztratili jsme jednu peněženku, máme pár puchýřů, několik děvčat má lehce nazelenalé vlasy, proto jim říkáme Vodněny a dnes se s těmi slavnými chtěli fotit skoro všichni, tak se určitě mrkněte na svá zlatíčka a samozřejmě, že každý v noci sladce spinká ve své postýlce. Aspoň doufáme. 🙂

videozpravodaj

Předchozí

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy