Alenka v říši divů

Tak trochu jako Alenka v říši divů jsme si připadali při vyhlašování výsledků v branném závodě v Holčovicích. Nebudeme předbíhat a vrátíme se na začátek našeho příběhu. V pondělí 27. května se osmnáct odvážlivců naší školy vydalo směr Holčovice. Na fotbalovém hřišti a v jeho přilehlém okolí se konal Branný závod mikroregionu Krnovska.

Tak trochu jako Alenka v říši divů jsme si připadali při vyhlašování výsledků v branném závodě v Holčovicích. Nebudeme předbíhat a vrátíme se na začátek našeho příběhu.

V pondělí 27. května se osmnáct odvážlivců naší školy vydalo směr Holčovice. Na fotbalovém hřišti a v jeho přilehlém okolí se konal Branný závod mikroregionu Krnovska. Ten byl rozdělen do třech kategorií, I.kat. – 4.-5. třídy, II.kat. – 6.-7.třídy, III. kat. – 8.-9.třídy. V každé kategorii jsme měli dvě družstva po třech členech. Nejen běžecké síly, ale i vědomosti a dovednosti si žáci porovnávali s žáky ze ZŠ Město Albrechtice, ZŠ Zátor, ZŠ Jindřichov a domácím celkem ZŠ Holčovice. Na okruhu dlouhém 5km závodníky čekalo čtrnáct zastávek, při kterých museli například střílet ze vzduchovky, vázat uzle, prokázat znalost morseovky, vyznat se v přírodě, mít dobrou paměť a poskytnout první pomoc.

Pro žáky byl nejen perfektně nachystán závod a občerstvení, ale taky program v podobě ukázky sokolníků se svými dravci. V podání Společenství severských pánů žáci zhlédli ukázky šermu, střelby z replik historických zbraní a mohli si vyzkoušet cvičné zbraně i zbraně šermířů.

Po programu následovalo vyhlášení jednotlivých kategorií a jednotlivců. A teď nastane naše udivení, ze kterého jsme se vzpamatovali, až po cestě zpátky.

Poháry a medaile jsme získali:

– v I. kategorii 2. a 3. místo, v jednotlivcích 3. místo v dívkách a 2. místo v chlapcích

– ve II. kategorii 1. a 2. místo, v jednotlivcích 2. a 3. místo v dívkách a 1. místo v chlapcích

– ve III. kategorii 1. místo, v jednotlivcích 2. místo v dívkách a 1. místo v chlapcích

Tímto bych chtěla poděkovat všem žákům, kteří se branného závodu zúčastnili a dokázali se připravit i mimo školní povinnost.

Jana Franková, Monika Veselková

Nejnovější příspěvky
Archivy