Pátek 4.6.2010

Je tu pátek, velký zmatek. Hned po ránu jsme na Krnov poslali sluníčko, aby došlo dřív než my.

Po kontrole pokojů jsme vyhodnotili celopobytovu práci dětí. První pozice obsadilo družstvo holek z 8.M v sestavě Aneta L., Andrea O., Nikola S. a Markéta S. Na druhém místě se umístili hoši s dámským velitelem z 9.M v seskupení Tereza D., Erik R., Dan F. a Lukáš Č. Třetí místo patří holkám z 9.M Anetě I., Kláře H., Markétě M., Pavle K. a Kristýně S. Každý účastník zájezdu dostal malou upomínku na tento pobyt.

     

Po té vypukla „bojovka“. Přesun v plné polní na Hlavní nádraží Praha po vlastní ose. Úkol splněn. Ve vlaku sedíme všichni (děkujeme za spásný nápad zakoupit místenky už dva dny předem). Hektický zážitek očekáváme na cestě z Olomouce do Krnova.

         

Nespletli jsme se! V Olomouci jsme sice nastoupili do vagonu, ve kterém sedačky připomínali spíše tramvaj, ale každý měl své místečko a už jsme se radovali, jak nám to vyšlo. Omyl! Před stanicí Hlubočky nám paní průvodčí oznámila, že je zde výluka a musíme na autobusy, které pojedou do Hrubé Vody. Vlak zastavil a začala „evakuace“ opět v plné polní. Autobusů bylo naštěstí dostatek, ale museli jsme se rozdělit na dvě skupiny. Když jsme se nasoukali do vlaku v Hrubé Vodě, sedělo jen několik šťastných jedinců. Doufali jsme, že jsme alespoň všichni. Ve vagonu jel s námi ještě jeden výlet a ten měl s sebou 10 kol. A nastala zajímavá situace. Kola byla umístěna před WC a proto paní průvodčí na čas vyhlásila orientační závod : „Hledej přístupné WC“. Pravidla byla velice jednoduchá. Když zastaví vlak v zastávce, vystoupíte a přeběhnete do vedlejšího vagonu. Tam najdete WC a máte čas do další zastávky, kdy se opět přes nástupiště vrátíte do svého vagonu. (rychlé, pohodlné :-)) Ještěže se cyklisti umoudřili a kola dali na stranu, čímž zachránili život mnoha cestujících. Dlouhou cestu zpříjemnil některým z našich dětí „lidový vypravěč“(že Eriku R).

         

Cestou domů jsme dětem rozdali dotazníky hodnotící vzdělávací pobyt v Praze. Děti známkovaly. A tady jsou průměrné známky, které děti udělily:

Ubytování: 1,07

Strava v hotelu: 1,55

Program VVPP: 1,45

Volný čas: 2,03

Pedagogický dohled: 1,24

Výlet proběhl bez větších kolizí (když vypustíme kolizi s šatnářkou v národním muzeu – pravděpodobně to byla maskovaná vedoucí celého muzea, když vypustíme šarmantní slečny ve Wax muzeu a podobné týpky, které vytáčí skupina mladistvých na obzoru). Musíme říct, že „křupani“ ve městě neudělali ostudu. Chovali se slušně (dokonce občas pustili sednou starší osobu atd……), nekonfliktně, pochvaly sbírali od průvodců i zaměstnanců hotelu. Bylo fajn, aspoň tak to cítí pedagogický dozor, který si tímto uděluje POCHVALU za každodenní 19 hodinovou šichtu.

A to je všechno lidičky! Loučí se s vámi účastníci VVPP 🙂 

Předchozí

Archivy