Naše účast na šachovém OP mládeže

V sobotu 23. března 2013 proběhl na naší škole Okresní přebor mládeže v šachu. Zúčastnilo se ho 56 mladých šachistů a šachistek z 6 oddílů. Nás reprezentovalo celkem 18 mladých šachistů a pro většinu z nich to byl 1. velký turnaj, kterého se kdy v životě zúčastnili. 

V sobotu 23. března 2013 proběhl na naší škole Okresní přebor mládeže v šachu. Zúčastnilo se ho 56 mladých šachistů a šachistek z 6 oddílů. Nás reprezentovalo celkem 18 mladých šachistů a pro většinu z nich to byl 1. velký turnaj, kterého se kdy v životě zúčastnili. Náš oddíl byl založen před půl rokem, takže v nesmírně tvrdé konkurenci jsme nečekali žádné převratné úspěchy. Zisk 4 bodů u některých hráčů (ze sedmi možných – hraje se švýcarským systémem na 7 kol) je nutno považovat na naše krátkodobé působení v šachovém dění za vynikající.

 

Benjamínci:     5. místo      Petr Čech                   4,0 body
6. místo Tomáš Novák 4,0 body
8. místo Jan Grigor 4,0 body
Mladší žáci:      10. místo     Damián Dobřanský      4,0 body
                      (toto umístění ve tvrdé konkurenci 22 hráčů je velmi cenné)

Šachisté z naší školy získali na tomto přeboru celkem 49 bodů.   Nejúspěšnější byli šachisté z M. Albrechtic, kteří získali 6 medailí, o další se rozdělily Vrbno  3 medaile,  Bruntál  2 medaile a  Rýmařov  1 medaili.

A poněvadž vše nasvědčuje tomu, že příští OP mládeže v šachu se bude opět hrát na naší škole, je šance na výrazně lepší umístění, zejména v kategorii benjamínků, obrovská.

text: Ing. Karel Handlíř -vedoucí šachového kroužku

Archivy