Janáčkovo proti ZŠ Zátor

Dne 25. května se uskutečnil již druhý ročník turnaje v badmintomu mezi naší školou a ZŠ Zátor. Hrála se klasická čtyřhra na dva sety. Celkem hrálo osm dvojic. Za Janáčkovo náměstí nastoupilo…

Dne 25. května se uskutečnil již druhý ročník turnaje v badmintomu mezi naší školou a ZŠ Zátor.

Hrála se klasická čtyřhra na dva sety. Celkem hrálo osm dvojic. Za Janáčkovo náměstí nastoupilo deset dětí, Zátor jich přivezl šest. Týmy byly složeny jak z chlapců tak i dívek. Svou premiéru si odbyla na turnaji také naše Ditta. Na to, že hraje teprve první sezónu, podala společně s Davidem pěkný výkon. Na stupně nejvyšší to však nestačilo.

O stupně vítězů se naopak prali ti, kteří navštěvují kroužek badmintonu již několik let. Kluci se prali o každý bod. Hodně zápasů skončilo vyrovnaně. O pořadí na stupních vítězů nakonec rozhodlo až celkové přepočítání uhraných bodů ve všech zápasech.

Musíme pochválit hráče ze Zátoru, kteří udělali za poslední rok veliký pokrok. Těsně jim také uteklo druhé místo a to pouze na skóre ve vzájemném zápase. Zátor, Lukáš a David, tedy obsadili třetí příčku. Na těsné druhé místo se tak dostal Vojta s Markem a pro celkové vítězství si s přehledem dokráčeli Tomáš a Jonáš. Taky poctivě trénovali celý rok. Pro všechny byly nachystány sladké odměny a pro stupně vítězů i medaile.

Všem hráčům děkujeme za účast a reprezentaci školy.

 

Text a foto: Martin Klečka

 


 

 

Ve čtvrtek 18.1.2018 se konalo v prostorách velkého sálu SVČ Krnov Krajské kolo přeboru družstev žáků 6. – 9. tříd v šachu. Do tohoto turnaje postoupilo po vítězství v okresním kole družstvo A ve složení: Jan Šlachta, Petr Čech, Vít Anděl a Tomáš Novák. Divokou kartu se podařilo získat i našemu druhému týmu, který soutěžil ve složení: Patrik Zámarský, Alenka Šťastná, František Blažek a Jáchym Odstrčil.

Obě naše družstva

Archivy