Prvňáčci to skvěle zvládli

Ve středu 5. října ráno nasedlo 70 prvňáčků do autobusů, které je odvezly do Malé Morávky na třídenní adaptační kurz. Všechny tři třídy byly ubytovány v chatě Eden, která se stala jejich dočasným domovem. Někteří rodiče pouštěli své děti s obavami, že „budou slzičky,“ ale na ty prostě nebyl čas.

Ve středu 5. října ráno nasedlo 70 prvňáčků do autobusů, které je odvezly do Malé Morávky na třídenní adaptační kurz. Všechny tři třídy byly ubytovány v chatě Eden, která se stala jejich dočasným domovem. Někteří rodiče pouštěli své děti s obavami, že „budou slzičky,“ ale na ty prostě nebyl čas. Sotva se děti vybalily a naobědvaly, už pro ně byl nachystán bohatý program, který končil až těsně před pátečním odjezdem domů. O tento program se postarala ředitelka SVČ v Bruntále paní Jana Franková se svými kolegy Luckou a Bobem. Děti si zahrály spoustu her, při kterých si zapamatovaly jména spolužáků, lépe se poznaly a učily se spolupracovat. Zábavné byly i nejrůznější soutěže, ať už v budově nebo venku. Škoda jen, že nám počasí příliš nepřálo, ale i tak jsme si to všichni užili. 

Rádi bychom touto cestou poděkovali paní Janě Frankové za bezvadně připravený program adaptačního kurzu. Velký dík patří také všem rodičům za důvěru, kterou nám dali a umožnili tak svým dětem adaptační kurz absolvovat.

 

text: Jana Matějková, foto: Jana Zdráhalová

Projekt“Spolu to zvládneme”finančněpodpořil Moravskoslezský kraj.           
Archivy