Mám svého prvňáčka

Stejně jako v minulých letech, také letos čekalo naše šesťáky a prvňáčky tzv. párování v rámci projektu Spolu to zvládneme. Oficiálně jsme tak odstartovali již osmý ročník partnerství konkrétních prvních a šestých tříd. Navíc si při osvědčeném rituálu každý prvňáček vylosoval nějakého toto staršího kamaráda z řad šesťáků. 

Stejně jako v minulých letech, také letos čekalo naše šesťáky a prvňáčky tzv. párování v rámci projektu Spolu to zvládneme. Oficiálně jsme tak odstartovali již osmý ročník partnerství konkrétních prvních a šestých tříd. Navíc si při osvědčeném rituálu každý prvňáček vylosoval nějakého toto staršího kamaráda z řad šesťáků. Starší spolužáci mají ještě v živé paměti, když oni byli prvňáky a dostali každý svého „opatrovníka“. Nejeden se tak na svou novou roli těšil a už od září se ptali, kdy nastane ten dlouho očekávaný okamžik. Teď už mohou říci “mám svého prvňáčka”.

Aby se žáci spolu seznámili, dostali prostor pro zvědavé otázky a díky detektivní práci pak mohli svého kamaráda představit všem ostatním. Dozvěděli se, kde náš kamarád bydlí, jakou má rád barvu, sport nebo zvířátko, ale také, že nejoblíbenějším jídlem je zřejmě pizza a lízátka. Poté si všichni vyzkoušeli, jaké je to se spolehnout jeden na druhého. Malé prvňáčky starší spolužáci bezpečně přesunuli pavučinou a oni je zase na oplátku bezpečně provedli překážkovou dráhou, když neviděli na cestu.

Seznámení tak mají třídy už za sebou. Před nimi jsou 4 roky, ve kterých se mohou navzájem obhacovat, překvapovat a třeba i radovat. My Vám přejeme, ať si to užijete.

Video medailonek

Video, foto a text: Hana Wiedemanová, Karel Handlíř

 

Archivy